Cartoful este un aliment de care ne-am invatat sa fugim, atunci cind vrem sa slabim. El contine, insa, si nutrienti sanatosi, de care avem nevoie. Asa ca, cel mai bine este sa alegem calea de mijloc: il consumam, dar nu foarte des. Si, daca vrei sa transformi cartoful intr-un aliment cu adevarat valoros, consuma-l cu tot cu coaja, copt si racit. Iata ce ne sfatuiesc specialistii si ce au demonstrat ultimele studii realizate:
* Consuma cartoful cu coaja, dupa ce l-ai spalat bine ! Coaja cartofului contine aproximativ 50 % din nutrientii lui. Plus fibre, plus antioxidanti puternici si benefici organismului. Cartoful, mai ales cel rosu, se consuma cu tot cu coaja, dupa ce a fost spalat bine si gatit.
* Cartoful, necuratat de coaja, fiert sau copt si neaparat racit la temperatura camerei accelereaza metabolismul cu cca 30 %. Prin racire, in cartof, se dezvolta amidonul rezistent, care se comporta ca o fibra alimentara, ce da senzatie de satietate si potenteaza arderea grasimilor.
Nu uita: cartoful se combina cu legume fierte sau gratinate si cu salate, nu cu proteine animale sau cu alte amidonoase, cum sint piinea, pastele si orezul !
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler