Redu consumul de cafea, daca vrei sa scapi de celulita. Nu o exclude din viata ta, ci consum-o cu moderatie, neagra, fara frisca, siropuri dulci sau lapte condensat. Foloseste-o, in schimb, pe corp, in tratamentele anticelulitice, si “coaja de portocala” va disparea, ca prin minune ! Cofeina este un puternic ingredient anticelulitic, cu o excelenta actiune, asupra celulelor grase si nodulilor celulitici.

1. Scrub-ul cu cafea il poti prepara usor, la tine acasa, sau il poti cumpara gata preparat. El actioneaza si asupra celulelor grase, in timpul procesului de exfoliere. Daca alegi varianta “home made”, amesteca zat de cafea cu ulei de masline sau in gelul de dus si aplica-l pe tot corpul, cu miscari circulare, ascendente. Nu uita: este recomandat sa faci peeling corporal o data, pe saptamina. Mai des, poate agresa pielea.

2. Aplica zat de cafea cald, cit mai cald, pe zona afectata de celulita, si infasoara cu film osmotic. Dupa 10-15 minute de impachetare, da folia jos si maseaza zona. Ca sa-ti fie mai usor, amesteca zatul cu o lotiune de corp. Dupa ce crema a patruns in piele, curata zatul de cafea cu o cirpa umeda. Nu face dus, pentru ca vei inlatura toate substantele active !

3. Alege, pentru tratamentele corporale, produsele anticelulitice profesionale, care contin cofeina, teobromina sau extract de acebo, o planta ce contine aceste substante. Ca sa fii sigura ca produsul ales de tine este profesional, citeste eticheta ! Pe produs, trebuie sa scrie neaparat Professional Use. Acestea sint cele mai eficiente creme anticelulitice, pentru ca ingredientele lor sint concentrate, mai puternice decit ale cremelor de larg consum. Produsele profesionale care contin cofeina, teobromina si extract de acebo si pe care ti le recomand sint Moulding Cream, Crio Gel, Therma Gel, Frio Lichidul, Bio-Shock Cellucomplex.

UTIL:

Alege cafeaua simpla sau pe cea cu lapte degresat, atunci cind tii dieta. Cofeina te ajuta sa slabesti, daca bei cafea, nu siropuri hipercalorice cu gust de cafea.

O cafea servita cu lapte gras, cu frisca, praf de frisca sau de lapte, cu sirop de ciocolata sau caramel, impreuna cu o prajitura sau cu o bomboana echivaleaza cu un desert in toata regula, ce aduce organismului tau circa 400 de calorii.

O cafea neagra, infuzata sau facuta la filtru, este varianta ideala, daca poti bea cafeaua neindulcita si fara lapte. O ceasca de cafea simpla are intre 5 si 15 calorii, in funtie de marimea canii. Daca nu poti bea cafeaua amara, opteaza pentru un indulcitor natural, in locul zaharului alb, rafinat. Un plic de zahar brun echivaleaza cu o lingurita de zahar si contine 15 calorii, iar o lingura de frisca vegetala are 20 de calorii si 1 g de grasime. Laptele degresat este la fel de gustos, in cafea, ca si cel gras. Iar daca vrei sa dai cafelei o aroma speciala, presara, in cana, scortisoara. Aroma va fi imbietoare !

NU UITA:

3 plicuri de zahar + 1 plic de praf de frisca sau de concentrat de lapte gras = 100 cal

siropul de caramel, vanilie sau ciocolata, folosit pentru o cafea =  80 cal

o lingura de frisca normala = 50 cal si 6 g de grasime

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler