Multe dintre obiceiurile culinare romanesti contribuie la acumularea kilogramelor in plus. Mincarurile traditionale cu multa grasime, fructele pe post de desert, prinzul compus din 3 feluri de mincare, dar si combinatiile alimentare nefaste, din categoria orez cu carne, cartof cu carne – toate acestea duc la ingrasare. Astazi iti aduc o noua serie de sfaturi practice, care te vor ajuta sa slabesti si sa pastrezi rezultatele obtinute. Usor de urmat, ele iti vor oferi mincaruri la fel de gustoase si meniuri mult mai sanatoase.
- Nu ingrosa ciorbele si supele cu orez, gris, paste fainoase sau/si cartofi.
- Nu prepara sosurile cu faina si/sau smintina.
- Nu minca mai mult de 2 galbenusuri de ou/saptamina.
- Maninca, de 2 ori/saptamina, carne de peste.
- Nu combina proteinele cu carbohidratii. Maninca proteinele simple sau cu legume (mai putin cu cartof, orez alb, fasole boabe, mazare uscata, porumb). La fel, carbohidratii se maninca numai cu legume sau simpli.
Ca sa iti fie mai usor, iata citeva exemple, din fiecare grupa nutritionala:
- Proteinele animale provin din carne, peste, oua, lapte, brinza, etc.
- Proteine vegetale provin din soia, migdale, alune, cereale integrale, etc.
- Carbohidratii BUNI pentru organism provin din cereale integrale, faina si orezul integrale, linte
- Carbohidratii RAI pentru organism provin din faina alba, orezul alb, produse rafinate, cartof, porumb.
- Lipidele de origine animala provin din carne, peste, unt, brinza, smintina.
- Lipidele de origine vegetala provin din ulei de arahide, ulei de rapita, margarina.
Sa iti fie de folos!
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler