Exista mici trucuri, care sporesc eficienta unei diete pentru slabit si care ne ajuta sa mincam mai sanatos ? Da, exista, si nu sint deloc complicate sau costisitoare, ci tin de simpla cunoastere a unor mici secrete alimentare. Sint mici lucuri pe care le putem face zi de zi, atunci cind gatim sau cind ne alcatuim meniul. Iti dezvalui, chiar acum, 8 astfel de trucuri, ca sa slabesti mai repede si sanatos !
- Consuma cit mai multe legume crude, nepreparate termic.
- Nu curata legumele de coaja, atunci cind nu e musai ! Arunci la gunoi o buna parte din nutrientii pe care le contin (coaja cartofului, de exemplu, contine 50% din nutrientii lui).
- Legumele trebuie fierte, atit cit sa ramina putin crocante.
- Nu folosi multa apa, atunci cind fierbi legumele, ci doar o cantitate mica, ce impiedica prinderea lor, de oala.
- Refoloseste apa ramasa, dupa fierberea legumelor, cit de mult posibil (la supe si sosuri) ! Contine o cantitate mare de vitamine si alte substante hranitoare, ce nu merita aruncate la gunoi.
- Gateste alimentele la microunde, aburi, prin fierbere sau pe gratar, ca sa le pastezi cea mai mare parte din nutrienti.
- Consuma alimentele, imediat dupa ce le-ai preparate, pentru a te bucura de valoarea lor nutritiva (de exemplu, fasolea si mazarea isi pierd mai mult de jumatate din cantitatea de vitamina C, tiamina si riboflavina, daca nu se consuma in max. 3 ore, de cind au fost gatite).
- Evita congelarea/decongelarea/recongelarea alimentelor ! Prin fiecare astfel de proces, isi pierd din continutul nutritiv.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler