In perioada rece, friguroasa, alimentatia te ajuta sa te simti bine, sa ai confort si sa treci, cu usurinta, peste zilele geroase. Primul sfat al nutritionistilor este sa nu uitam, in perioada aceasta, nici de proteinele animale, nici de legume, nici de alimentele energizante. Impreuna fac casa buna, te incalzesc si te ajuta sa slabesti. Iata citeva dintre sugestiile specialistilor, pentru meniurile zilelor geroase, pe care tocmai le traversam.
1. Supe si ciorbe de legume, pui, vita. Daca tii regim, nu pune, in ele, ulei si cartofi.
2. Ghiveci de legume
3. Soteuri de legume (conopida, dovlecei, morcovi, broccoli)
4. Legume la gratar (vinete, dovlecei, ciuperci, rosii, ceapa, ardei gras)
5. Varza la cuptor
6. Peste la gratar
7. Citrice
8. Pepene galben
9. Fructe oleaginoase, cu lactate (sana, iaurt, kefir)
10. Ceaiuri de plante cit mai multe. Nu le bea fierbinti, ci calde !
Hidratarea este foarte importanta, in perioada rece, chiar daca organismul nu cere apa multa. Cele 8 pahare cu apa/zi trebuie sa ramina una dintre principalele reguli, din viata ta. Daca vrei sa afli de ce este atit de importanta apa, citeste AICI.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler