Surplusul de apa, in tesuturi, reprezinta o problema frecventa si da batai de cap, multora dintre noi. Picioare si miini umflate, tranzit intestinal lent, “pastosirea” inexplicabila, lipsa rezultatelor remarcabile, in cura de slabire – toate acestea pot reprezenta semnele evidente ale unei retentii hidrice, provocata de o proasta circulatie limfatica. Ce e de facut ? Haide, sa vedem !

In primul rind, identifica retentia hidrica. In secventa VIDEO, tehnica de autodiagnosticare.

CUM SCAPAM DE RETENTIA HIDRICA ?

1. Bea mai multa apa ! Desi pare o contradictie, lipsa unei hidratari corespunzatoare duce la retentie hidrica, pentru ca organismul isi face provizii, depozitind apa, in celule. Daca retii apa, in tesut, consuma cit mai multe lichide si nu uita ca 8 pahare cu apa/zi reprezinta cantitatea ideala, pe care trebuie sa o bei. In reducerea retentiei, consumul de apa reprezinta principalul “tratament”.

2. Include bananele, in meniul tau ! 2, 3 banane/zi pot face minuni si te pot scapa de surplusul de apa, din tesut. Amesteca-le cu cereale integrale, fa-ti un smoothie sau maninca-le, pur si simplu, la cele 2 gustari.

4. Cumpara, de la piata, citeva legaturi de ridichi ! Sint un excelent diuretic natural, ce ajuta la reducerea retentiei hidrice, cit ai clipi. Si inca ceva: nu arunca frunzele lor ! Foloseste-le, in salata, sau fa-ti o supa super buna:

Ingrediente: frunzele de la 3, 4 legaturi de ridichi, 1 cartof potrivit, 1 ceapa, 1 ardei, 1 morcov mic, sare, piper, 2-3 linguri de ulei din simburi de struguri

Mod de preparare: Cartoful, ardeiul, morcovul si ceapa se taie in patru, frunzele de ridichi se rup si toate legumele se pun in oala cu apa fiarta, cit sa le acopere. Se pun sarea, piperul si uleiul si se lasa sa fiarba, 15-20 de minute. Se pune in blender si se face crema. Se serveste calda sau rece cu piper, lamiie si chiar cu feliute subtiri de ridiche.

Salata de ridichi, recomandata in cazurile de retentie hidrica, se consuma zi de zi si se prepara astfel:

Spala, cu apa rece, 8 ridichi de marime medie, impreuna cu frunzele verzi si proaspete de la 2 dintre ele. Taie-le, cit mai marunt, si ameste-le cu zeama de la o jumatate de lamiie, cu un praf de sare si cu un strop de ulei din simburi de struguri. Poti minca salata, pe stomacul gol, inainte de masa, sau in combinatie cu alte feluri de mincare. Daca retentia hidrica este accentuata, poti consuma aceasta salata de 3 ori, pe zi, inainte de mesele principale, pina la rezolvarea problemei. Apoi, poti preveni acumularea de apa, in tesuturi, consumind periodic aceasta salata.

4. Fa exercitii fizice ! Miscarea reprezinta un excelent remediu natural, pentru retentia hidrica. Prin procesele fiziologice (transpiratie, urina), apa in exces este eliminata din organism. Daca ai un loc de munca static, incearca sa urci pe scari, cel putin de 2 ori/zi si fa, la birou, exercitii simple, mai ales cu musculatura picioarelor.

5. Maninca sanatos ! Asigura-te ca dieta ta contine, zi de zi, sufieciente fructe si legume, care iti asigura vitamine si minerale esentiale. Pepenele rosu si castravetele ar trebui incluse, cit mai des, in meniu, pentru ca aduc apa si potasiu, organismului.

6. Fereste-te de diuretice ! E adevarat ca ele elimina surplusul de apa, din organism, dar, odata cu el, pierzi si alte substante importante, necesare unei bune functionari a organismului. Decit sa apelezi la pastile, mai bine ajuta-te cu remedii naturale.

7. Vino la salon, pentru o cura de drenaj limfatic ! Este cea mai profunda metoda de detoxifiere si te ajuta sa scapi de retentia hidrica, de miini si picioare umflate, de pungile de sub ochi, de celulita si de kilograme bune.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler