Cu siguranta, prima persoana care te-a sfatuit sa maninci morcovi, ca sa ai o vedere buna, este bunica ta ! Tot ea te-a sfatuit sa maninci nuci, ca sa ai o memorie buna. La fel de sigur este faptul ca bunicii nostri nu stiau aceste lucruri de la medicii nutritionisti, ci, de undeva, din mosi stramosi. De acolo veneau toate povetele lor – din trecut. La fel cum se intimpla si cu “Doctrina semnaturilor”, apartinind vechilor civilizatii si confirmata, pe deplin, in zilele noastre. Oamenii de stiinta spun ca analogiile dintre alimente si diferite organe ale corpului nostru sint perfect adevarate si merita toata atentia noastra.
Morcovul, daca este feliat, arata exact ca ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca cele ale unui ochi, iar stiinta confirma: morcovul imbunatateste vederea si fluxul sanguin, la nivelul ochilor, prin continutul mare de vitamina A.
Rosia feliata are patru compartimente. Inima noastra este rosie si are patru “camere”, iar studiile arata ca rosia este unul dintre alimentele care face bine inimii si singelui.
Un ciorchine de struguri are forma unei inimi, iar boabele arata ca celulele singelui. Specialistii confirma: strugurii ajuta functiile inimii, prin continutul lor, si revitalizeaza celulele sanguine. Prin continutul mare de antioxidanti, ei regenereaza tesuturile si previn imbatrinirea prematura a organismului.
O nuca arata exact ca un creier uman: cele doua emisfere, creierul mare si cerebelul. Pina si striatiile de pe un miez de nuca redau imaginea neo-cortexului… Si este lucru stiut: nucile ajuta la dezvoltarea neuro-transmitatorilor si la buna functionare a creierului.
Fasolea boabe reprezinta un excelent “medicament” natural, pentru rinichi, si ajuta la buna lor functionare. Evident, forma boabelor de fasole este la fel cu cea a rinichilor !
Telina si rubarba arata exact ca oasele si ne sint recomandate, de catre nutritionisti, pentru o buna rezistenta a sistemului osos. Oasele noastre au, in structura lor, 23 % sodiu. Aceste alimente au, in compozitia lor, 23 % sodiu. Daca nu avem suficient sodiu, in alimentatie, organismul si-l extrage din oase, facindu-le fragile. Aceste alimente vin si completeaza deficitul de sodiu, din oase.
Vinetele, fructele de avocado si perele aduc numeroase beneficii pentru uterul si cervixul femeii. Bineinteles, au exact forma lor ! Studiile actuale arata ca, pentru o femeie, un avocado, pe saptamina, inseamna reglarea sistemului hormonal, slabire rapida, dupa nastere, si preventie in cancerul uterin. Interesant este faptul ca un fruct de avocado are nevoie exact de 9 luni, ca sa creasca de la stadiul de floare, la cel de fruct matur.
Smochinele sint pline de seminte si atirna doua, cite doua, atunci cind cresc. Nu este un secret, pentru nimeni, faptul ca smochinele maresc motilitatea spermei, cresc numarul de spermatozoizi si ajuta la combaterea sterilitatii masculine.
Cartoful dulce arata ca pancreasul, iar medicii il recomanda pentru echilibrarea glicemiei, in cazurile de diabet. Studiile au demonstrat ca, pentru persoanele bolnave de diabet, cartoful dulce este benefic, in ciuda numelui sau !
Maslinele ajuta la buna functionare a ovarelor si arata exact ca ele ! Cura cu masline neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, principalii responsabili de aparitia cancerului. Pentru femei, maslinele joaca un rol important in reducerea neplacerilor aduse de menopauza.
Grapefruit-ul, portocalele si celelalte citrice arata la fel ca si glandele mamare. Consumate cu regularitate, ele ajuta la sanatatea sinilor si la circulatia limfatica, inspre si dinspre sini.
Ceapa arata ca si celulele corpului omenesc, iar studiile au demonstrat ce ea ajuta la detoxifierea celulelor si la curatarea organismului de toxine. Lacrimile, produse de ceapa, spala straturile epiteliale ale ochilor.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler