90 % dintre femei au celulita si vor sa scape de ea. Vara si vacanta sint aproape, iar coaja de portocala devine, pentru multe dintre noi, cea mai stresanta problema, atunci cind ne gindim la rochitele scurte si la plaja. Pentru acest sezon estival, iti propun sa inlocuiesti celulita, ce cel mai sexy costum de baie ! Iata ce ai de facut, ca sa scapi de celulita, pina pleci in vacanta:

REGULI GENERALE DE PREVENIRE SI COMBATERE A CELULITEI

1. Respecta principala regula a alimentatiei corecte: 5 mese/zi (3 mese principale si 2 gustari). Si nu uita: micul dejun este obligatoriu, zi de zi !

2. Redu consumul de cafea, fainoase, grasimi, dulciuri rafinate si alcool.

3. Redu consumul de sare si de alimente sarate, pentru ca ele favorizeaza aparitia celulitei.

4. Axeaza-ti meniurile pe legume, fructe, cereale integrale, carne de pui/curcan/peste si lactate degresate.

5. Bea cit mai multa apa, minimum 2 l/zi ! Ajuta la eliminarea toxinelor si, implicit, a celulitei.

6. Fa miscare ! Mersul pe jos, jogging-ul, mersul pe bicicleta, inotul, exercitiile pentru slabit – toate acestea contribuie la combaterea si prevenirea celulitei.

7. Foloseste produse anticelulitice profesionale, de calitate ! Nu te lasa amagita de produsele foarte ieftine, pentru ca ingredientele anticelulitice de calitate, care iti ofera rezultate, nu pot costa aproape nimic…

8. Evita hainele prea strimte, mai ales in jurul taliei, coapselor, gleznelor si soldurilor ! Ele pot strangula circulatia limfatica, producind retentie hidrica, si pot perturba procesul de digestie.

9. Evita variatiile mari de greutate ! Ideal, dupa ce ai slabit, este sa-ti mentii greutatea, +/- 2, 3 kilograme.

10. Aplica aceste reguli generale, chiar si dupa ce ai scapat de celulita ! Daca te vei intoarce la vechiul stil alimentar si de viata, celulita va reaparea.

CE ESTE CELULITA

Celulita este afectiunea care se manifesta prin aparitia, la nivelul pielii, a aspectului de “coaja de portocala”, din cauza unui proces anormal de stocare a grasimilor, in celulele adipoase. Exista si o boala a pielii, numita “celulita”, care se trateaza doar pe cale medicala si care nu are nici o legatura cu acumularea grasimii, in noduli celulitici.

FACTORI CARE INFLUENTEAZA APARITIA CELULITEI

Cei mai importanti factori, care influenteaza aparitia celulitei, sint cei de natura genetica, hormonala si alimentara. Stilul de viata si nivelul de stres au si ei un cuvint de spus, in aparitia celulitei. Studiile arata ca 90 % dintre femei dezvolta celulita, in stadii incipiente, pina la virsta de 30 de ani, din cauza hormonilor sexuali feminini.

CUM APARE CELULITA

Sub influenta acestor factori, celulele grase se pot umple cu grasimi provenite dintr-o alimentatie excesiva sau se pot goli, in functie de nevoile energetice ale organismului. Adevarate “bombe” de grasime, aceste celule adipoase se pot mari alarmant, depasind volumul lor normal, de 60, pina la 200 de ori. Ca urmare, vasele de singe din apropiere se stranguleaza, drenajul limfatic este incetinit, iar tesuturile subcutanate se inflameaza, capatind aspectul de “coaja de portocala”. Din punct de vedere medical, celulita reprezinta un proces de distructie celulara subcutanata, prin fibrozarea si sclerozarea tesutului adipos, proces produs de retentia lichidului intercelular si de o slaba circulatie si oxigenare a zonei.

CUM EVOLUEAZA CELULITA

Rapid ! Daca nu este tratata, cele mai multe cazuri de celulita avanseaza, fara nici o sansa de regresie naturala. Pe masura ce trece timpul, celulele adipoase anormale se incapsuleaza, se transforma in noduli celulitici, imbracati intr-o membrana tot mai greu de distrus. Medical, se produse hipertrofierea celulelor lipidice si alterarea peretilor capilarelor venoase. Studiile arata ce exista si o celulita care poate stagna in stadiile 2, 3, multi ani, daca nu exista excese alimentare sau hormonale. Aceasta este celulita care apare in jurul virstei de 28-30 de ani.

STADII ALE CELULITEI

Celulita are 4 stadii. Daca vrei sa stii unde te situezi, iti poti te poti autodiagostica, citind articolul “Autotest: afla daca ai celulita si in ce stadiu se afla coaja de portocala“.

TRATAMENTE ANTICELULITICE

Tratamentul anticelulitic trebuie inceput, imediat ce ai observat primele semne, pe piele. Intotdeauna, un tratament anticelulitic trebuie sa includa regim alimentar echilibrat, miscare, masaj si creme anticelulitice. Nu te speria daca, la un moment dat, in timpul tratamentului anticelulitic, coaja de portocala devine mai evidenta ! Atunci cind celulita trece din stadiile avansate (3, 4), in cele incipiente (1, 2), poate deveni mai vizibila, pentru ca ajunge in stratul superficial, imediat sub piele.

Un tratament anticelulitic este cu atit mai eficient, cu cit este inceput intr-un stadiu mai putin avansat. Atunci cind celulita se afla in stadii avansate, este veche, fibroasa, incapsulata, tratamentul este mai indelungat si e nevoie de multa rabdare.

CREME ANTICELULITICE

Cremele anticelulitice devin tot mai performante si contin ingrediente active tot mai eficiente. Sigur, ele nu iti aduc miracole, nu poti scapa de celulita, peste noapte sau in 3 zile ! Nici un tratament anticelulitic nu iti poate implini acest vis, indiferent daca vorbim despre un tratament de salon sau pentru acasa.

Cremele anticelulitice profesionale, de calitate, au principii active care topesc nodulii celulitici si grasimea. Ele actioneaza asupra circulatiei sanguine, circulatiei limfatice si celulelor grase, avind un efect cumulat: distrug celulita, topesc grasimea, imbunatatesc circulatia si redau elasticitatea tesutului.

Aceleasi rezultate le poti obtine cu ajutorul gelurilor anticelulitice, al uleiurilor anticelulitice si al serurilor anticelulitice.

Cele mai eficiente tratamente anticelulitice cu creme sint cele care contin mai multe produse, pentru ca este evitat “palierul”. Si in cazul tratamentelor anticelulitice, organismul se poate obisnui cu un singur produs si ii poate reduce eficienta.

In acest moment, cel mai performant tratament anticelulitic cu creme este cel care include dublul efect termic, cald/rece. Therma-Frio-Shock si Therma-Frio-Shock Complete sint doua astfel de tratamente anticelulitice.

MASAJ ANTICELULITIC

Cel mai important lucru, pe care trebuie sa il stii, despre masajul anticelulitic, este ca nu trebuie sa te umple de vinatai. Semnele lasate pe piele nu au nici o legatura cu eficienta masajului. Orice specialist priceput iti va spune ca masajul trebuie sa te scape de celulita, nu sa te umple de vinatai !

Al doilea lucru important este legat de sensul si intensitatea miscarilor: intotdeauna, ele sint ascendente, de jos, in sus, pentru a nu perturba circulatia venoasa sau pe cea limfatica. Pe abdomen, miscarile se fac circular, in sensul acelor de ceas, pentru o buna evacuare a colonului. Intensitatea miscarilor trebuie sa fie medie, pentru a nu agresa si rani tesutul si vasele de singe.

Daca vrei sa vezi cum se face corect masajul anticelulitic, te invit sa vizionezi secventele Video, din articolul “5 tehnici de masaj anticelulitic: abdomen, brate, spate, fesieri si picioare”.

Masajul anticelulitic ti-l poti face singura, acasa, la aplicarea cremelor anticelulitice. Ca sa vezi citeva tehnici corecte, citeste “Autodiagnosticarea gradului de celulita + tehnici de automasaj simple si eficiente”.

EXERCITII FIZICE

Miscarea este foarte importanta, in tratarea si prevenirea celulitei. Stimuleaza metabolismul, accelereaza arderea si circulatia, ajuta la topirea grasimii, elimina stresul si ajuta la detoxifiere. Ideale sint sporturile care implica intreg corpul, asa cum sint inotul, mersul pe bicicleta sau pe role. Poti opta, insa, pentru jogging, mers pe jos, in ritm alert, urcatul scarilor sau exercitiile fizice pentru slabit simple, ce pot fi facute acasa. Daca vrei sa vezi citeva miscari usoare, pentru abdomen, coapse, picioare si fesieri, citeste articolul “Abdomen si fesieri de invidiat ? Iata 2 solutii: exercitii si masaj”.

DIETA ANTICELULITA

Alege alimentele care neutralizeaza procesul de formare a celulitei si evita alimentele care pot avea efecte negative, asupra pielii. Redu alimentele bogate in glucide (dulciurile) sau in lipide (grasimile). Consuma cit mai putini carbohidrati (fainoase, paste, cartofi, orez, piine) si, atunci cind ii consumi, alege carbohidratii buni (cereale integrale, orez integral, paste integrale). Consuma proteine bune (carne slaba, lactate degresate, oua) si cit mai multe fibre alimentare (le gasesti in fructe, legume si cereale integrale). Bea cit mai multa apa (2, 3 l/zi), eventual cu lamiie (este un anticelulitic excelent). Un alt aliment anticelulitic este ananasul crud. Supele de legume si ceaiurile din plante ajuta si ele la combaterea celulitei.

Alimente interzise persoanelor care au celulita:

– alimentele bogate in acizi saturati, care au un continut mare de calorii

– produsele care contin mult zahar

– glucidele cu un index glicemic ridicat: piine alba, orez rafinat si cartofi copti

– cafeaua in exces

-alcoolul (reprezinta o sursa de grasimi)

-produsele cu multa sare: alune, chips-uri, supa instant sau alte produse semi-preparate

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler