Ca sa eliminam senzatia de foame permanenta, “patologica”, specialistii ne sfatuiesc sa mincam alimente bogate in minerale, vitamine, acizi grasi si antioxidanti. Ele hranesc organismul si iti confera senzatia de satietate, pe termen lung, prin aportul de nutrienti de calitate superioara. Iata 5 sfaturi, ce te vor ajuta sa scapi de foame si de kilogramele in plus:

1. Maninca fructe si legume, de preferat nepreparate termic. Specialistii te sfatuiesc sa alegi, in special, fructele si legumele inchise la culoare – ele contin, in plus, catehine si izoflavone, adica antioxidanti naturali, care lupta impotriva radicalilor liberi. Iata si lista fructelor, care contin antioxidanti: portocala, grapefruit, lamiia, fructele de padure, guava, mango, caisa, piersica.

2. Maninca soia, pentru ca este un aliment ce “taie” pofta de mincare, datorita proteinelor vegetale, pe care le contine. Tot aceste proteine previn bolile cardio-vasculare si anumite forme de cancer.

3. Maninca peste, chiar si zilnic, daca te lupti cu foamea patologica. Specialistii il recomanda preparat la gratar, nu prajit sau pane.

4. Consuma alimentele care contin grasimi bune (acizi grasi esentiali polinesaturati): nuci, seminte de in, seminte dovleac si floarea-soarelui, alune (nu prajite), rapita, cinepa, soia, ulei virgin de masline, presat la rece, avocado, varza, spanac, conopida, broccoli, galbenus de ou, peste gras (somon, macrou, hering, ton) si untura de peste, crustaceele si fructele de mare – in general, grasimi naturale, nerafinate si netratate termic.

5. Maninca cerealele integrale, care iti aduc in organism proteine vegetale, fibre, grasimi nesaturate (bune), vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic: griu, quinoa, secara, orz, ovaz, orez brun.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler