Dr. Barbara J. Rolls este cea care a studiat, timp de 20 de ani, controlul volumetric al alimentelor si problemele obezitatii. Specialistul le recomanda, celor care au kilograme in plus, sa uite de dietele-minune si sa inceapa sa manince sanatos, urmarind densitatea energetica a alimentelor. In studiile sale, dr. Rolls a demonstrat ca, prin controlul volumetric al mincarii consumate, se poate slabi semnificativ, fara sa fim privati de foarte multe alimente. Iata cum poti calcula, printr-o formula foarte simpla, densitatea energetica a alimentelor, din dieta ta:
Imparte numarul de calorii ale unui aliment, la cantitatea lui, in grame, si vei obtine densitatea energetica. “The Volumetrics Eating Plan” presupune consumul, la liber, al tuturor alimentelor cu densitate energetica mica.
Singura regula a acestui tip de alimentatie consta in eliminarea alimentelor cu densitate energetica mare, asa cum sint ciocolata, covrigeii, biscuitii sau popcorn-ul. Acestea iti aduc un numar mare de calorii, fara sa te hraneasca. Dintre alimentele cu densitate energetica mica, sint amintite legumele, fructele, carnea slaba, lactatele degresate, fructele de mare, supele si cerealele integrale. Baza meniurilor trebuie sa fie reprezentata de fructele si legumele crude, pentru ca acestea au un continut mare de apa. In alimentatia bazata pe controlul volumetric al alimentelor, mincarurile cu un continut mare de apa joaca un rol important, pentru ca au densitatea energetica mica si iti ofera satietate, fara sa aduca multe calorii si, implicit, multe kilograme in plus.
Planul de alimentatie volumetrica presupune consumul a 1600 de calorii, pe zi, dar aportul caloric poate fi reglat, in functie de nevoile fiecarui organism. Controlul volumetric al alimentelor reprezinta un alt truc, ce poate imbunatati dieta ta. Sa iti fie de folos !
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler