“Omiduta de primavara” sau salata de dovlecei cu rosii cu mujdei de usturoi sau zeama de lamiie. Aceasta este reteta-jucarie a zilei de astazi :). Se prepara rapid si este foarte gustoasa ! Dovleceii si rosiile se taie rondele subtiri, se perpelesc la wok (sau pe gratar) si se amesteca, intr-un castron, cu mujdei de usturoi, zeama de lamiie sau otet balsamic. Dupa gust, putem adauga diverse condimente. De ce sa iubim omiduta-dovlecel ? In primul rind, ne ajuta sa slabim. Dovleceii stimuleaza digestia si ajuta in eliminarea retentiei hidrice, pentru ca sint bogati in fibre de calitate, in potasiu si apa. In al doilea rind, dovleceii au o multime de beneficii, in mentinerea sanatatii: ne ajuta sa avem o vedere buna, sa prevenim bolile cardiace, echilibreaza tensiunea arteriala, ne ajuta sa tratam ulcerul si gastritele, previn cancerul de colon si pulmonar, reduc inflamatiile din organism si imbunatatesc memoria. Zic sa ne traiasca omiduta-dovlecel, ca multe lucruri bune stie sa faca ! 🙂

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler