Morcovii ne ajuta sa ne bronzam rapid, datorita betacarotenului pe care il contin. Nu abuza, insa, de ei ! Daca ii consumi in exces, risti ca bronzul sa aiba tenta portocalie. Ce variante ai la indemina ? In primul rind, iti poti face suc de morcovi. Sau ii poti da pe razatoare, ca sa-i strecori in orice salata de legume. Exista si retete inedite, care includ acest aliment minunat. Iti aduc doua dintre ele, in cele ce urmeaza:
SALATA DIN MORCOVI SI NUCI:
Ingrediente: 3 morcovi medii, 3 linguri nuci taiate, sos Vinegreta de miere (2 linguri de ulei de masline, 2 linguri miere, 2 linguri otet, sare dupa gust)
Mod de preparare: Spala bine morcovii (nu uita ca este bine sa-i consumi cu coaja, pentru ca aceasta contine o multime de nutrienti). Apoi, da morcovii, pe razatoarea mare. Intr-o tigaie fara ulei, prajeste nucile, cit sa prinda un pic de coaja crocanta. Cind se racesc, adauga-le peste morcovi si stropeste totul cu sos. Daca tii dieta, nu mari cantitatea de nuci ! 100 g nuci = 650 kcal.
MORCOVI CU PORTOCALA LA CUPTOR:
Ingrediente: Morcovi (carote), 1 lingura ulei din simburi de struguri, patrunjel, rozmarin, cimbru, ghimbir, chimen, o portocala, 5-6 catei de usturoi
Mod de preparare: Se pun morcovii la fiert in apa cu sare, adaugind ierburile aromate legate buchet, cateii de usturoi si portocala, taiata in opt. Cind au fiert, morcovii se pun la cuptor, stropiti cu ulei, alaturi de o parte din bucatile de portocala. Restul de portocala se taie marunt, se amesteca cu usturoiul fiert, rezultand un soi de sos pe care il punem peste morcovii rumeniti.
Pofta buna si vacanta cu soare ! 🙂
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler