Pentru acest desert, avem nevoie de: 2 oua, 250 ml lapte, 2 lingurite indulcitor, esenta de vanilie. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita, se amesteca galbenusurile, cu 3 linguri de lapte rece si o lingurita indulcitor. Separat, se pune laptele la fiert, cu esenta de vanilie. Intre timp, se bat albusurile, cu o lingurita de indulcitor. Din acest amestec, se ia cite o lingura si se pune in laptele fierbinte, ca sa se formeze galustile. Acestea se mai lasa la fiert, pina cind prind consistenta (cca. 1 minut, pe fiecare parte). Apoi, se scot cu paleta, ca sa se scurga, si se pun pe un platou. Laptele fierbinte se toarna peste galbenusurile cu lapte si indulcitor si se mai pun pe foc, inca vreo 10 minute, amestecind continuu. Compozitia obtinuta se toarna peste galustile de albus si… pofta buna!
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler