Am fiert vreo 10 melcisori, i-am pus la scurs si, intre timp, am preparat o crema de brinza: brinza de vaci, o jumatate de ceapa mica tocata foarte marunt, busuioc uscat, tarhon si boia de ardei iute. Apoi, am pus pasta de brinza, cu ajutorul unui cornet, in melcisori. Pe o felie de rosie, am construit o palarie de brinza, cu pana de busuioc. Iar, pe citeva frunze de salata, am pus restul de brinza, ca sa avem si ceva verde, in farfurie. Sper sa iti placa si sa incepi cu zimbet, o noua saptamina :).

De ce ne recomanda nutritionistii brinza de vaci, in dieta?

  • aduce in organism cca. 25% din necesarul proteic zilnic
  • are un aport caloric redus
  • contribuie la mineralizarea scheletului si formarea dentitiei
  • se recomanda tuturor persoanelor ce manifesta intoleranta la consumul de lapte

 

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler