Am mincat, pentru prima data in viata mea, orez negru ! Nu stiu daca ai mincat, vreodata, dar eu pot spune doar atit: incredibil de bun, m-am indragostit de el ! In China Antica, i se spunea “orezul interzis”, “orezul longevitatii” sau “mincarea nemuritorilor”.

Evident, le era permis doar nobililor. Studiile recente au dovedit ca orezul negru aduce beneficii multiple pentru sanatate, in prevenirea si tratarea unor afectiuni grave, cum ar fi cele cardiace, cancerul, diabetul, hipertensiunea, astmul sau boala Alzheimer. Orezul negru este bogat in antioxidanti, numiti antocianine, ce previn formarea radicalilor liberi, incetinesc imbatrinirea si previn bolile. O lingurita cu orez negru contine mai multi antioxidanti si mai multa vitamina C, decit o lingurita cu afine. Un alt beneficiu este ca orezul negru contine mai putin zahar, decit afinele. Orezul negru ne aduce, in organism, fier, calciu, cupru, zinc, seleniu si complexul vitaminic B (in special B1 si B2). Contine proteine si o cantitate importantă de aminoacizi esentiali. Reduce nivelul colesterolului, al lipidelor si al trigliceridelor din organism. Ne ajuta la imbunatatirea memoriei si fluidizeaza singele.

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler