Nutritionistii atrag atentia asupra unor combinatii de alimente aparent inofensive, dar care, de fapt, ne pot aduce kilograme in plus, daca sint consumate in exces, zi de zi. Doua dintre aceste combinatii sint brinza + rosii si iaurt cu fructe. Nu are nici o importanta daca iaurtul este degresat sau nu. Specialistii explica astfel: iaurt + fructe = fermentatie, in stomac. Rezultatul: alcool, ca in orice proces al unor alimente care fermenteaza. Iar alcoolul, se stie deja, este transformat in grasimi, care se depun pe burtica si aripioare. Iaurtul cu fructe nu trebuie exclus din meniu, ci trebuie consumat cu moderatie. Si cel mai bine este sa ti-l prepari tu, acasa. Eu am incercat si n-a fost rau deloc! Iaurtul se amesteca, intr-un recipient, cu bucati de fructe foarte bine coapte, pe care le strivesti putin, pentru a-si lasa zeama. Daca fructele nu sint suficient de dulci, poti adauga un strop de indulcitor natural (fructoza, sirop de agave, sirop de artar, sirop de stevie, xilitol) sau putin zahar brun. Eu am folosit kefir, cirese, capsune si kiwi. Daca va face cu ochiul, serviti-va repede, cit mai este ! Pofta buna !

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler