Specialistii americani au realizat un top al celor mai recomandate fructe oleaginoase, in functie de densitatea nutrientilor, pe care ii contin. Desi contin un numar mare de calorii, prezenta lor, in alimentatia echilibrata si chiar intr-o dieta pentru slabit, este benefica, pentru ca aduc organismului nutrienti de cea mai buna calitate: proteine vegetale, fibre alimentare, toate vitaminele din complexul B-urilor, calciu, minerale, vitamina E si grasimi nesaturate. Iata cum arata top 9 fructe oleaginoase:

1. Migdalele

2. Alunele

3. Arahidele

4. Castanele

5. Fisticul

6. Nucile

7. Caju-ul

8. Nucile pecan

9. Macadamias

Marele premiu, in acest top al specialistilor americani, merge la echipa Migdalelor. Iata ce nutrienti contine un pumn de migdale (de dimensiune medie), portia recomandata pentru o gustare super sanatoasa (continut caloric: 166 cal): 5 g de proteine vegetale, 14 grame de grasimi nesaturate, 4 grame de fibre alimentare (cel mai mare continut de fibre, dintre toate oleaginoasele si semintele), 80 mg de calciu, 1,4 mg de zinc, 1 mg de fier, 6,7 mg de vitamina E, vitamine din complexul B-urilor, seleniu si alte minerale. Nutritionistii ne recomanda fructele oleaginoase fie la gustare, fie in salate. Nu depasi, insa, masura, pentru ca au un continut caloric mare. Un pumn de dimensiune medie reprezinta unitatea de masura ideala, pentru oleaginoase. Consuma-le crude, nu prajite in ulei si presarate cu sare.

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler