Nu complet, pentru ca nu sunt adepta extremelor. Painea o eliminam complet, din alimentatie, doar daca regimul alimentar ne-o impune. Altfel, o mancam cu bun simt. Si o alegem neagra, integrala, intotdeauna. Daca o si prajim, e perfect, pentru mine!
Pe modelul “ciorba de fasole-n piine”, am fabricat un sandwich “castravete-n piine”. Asa ca, va invit sa va serviti ! E racoros si gustos, aratos si nu foarte calorios. L-am preparat foarte simplu: am scos tot miezul dintr-o baghetica de piine neagra, am captusit peretii cu brinza de vaci frecata cu marar si usturoi, am strecurat o felie de ardei gras si un castravete intreg, in bagheta, si micul dejun a fost gata. Ce-mi place la modelul acesta de sandwich este ca elimina mult din piine – ideal, pentru silueta !
Despre castravete, caci pentru beneficiile lui am facut sandwich-ul, doar de bine: sursa excelenta de vitamine (A, B-uri, C, E), de acid cafeic, acid folic, enzime care imbunatatesc digestia, saruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu si fier). Castravetii ne ajuta sa avem o piele frumoasa, pentru ca au in continut foarte multi antioxidanti. Peste 90% din continutul unui castravete reprezinta apa, ceea ce inseamna ca aceasta leguma contribuie la hidratarea si detoxifierea organismului. Din punct de vedere caloric, lucrurile stau minunat: un castravete de marime medie are doar 39 de calorii. Asadar, atacati ! 🙂
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler