Dieta cu calorii negative nu reprezinta un regim de slabire propriu-zis, ci un stil alimentar care sa includa aceste alimente mai greu digerabile. Cu alte cuvinte, alimentele cu calorii negative pot fi introduse in orice dieta. Ele sint alimentele pentru a caror digestie, organismul consuma mai multe calorii, decit valoarea calorica a alimentului respectiv. Aceste alimente cresc rata metabolica a organismului, acesta consuma, “arde” mai multe calorii, ca sa le digere.
IN VIDEO – facem impreuna o salata cu calorii negative si te invat sa prepari maioneza dietetica si sos din brinza de vaci.
IN CONTINUARE, ITI PREZINT LISTA PRINCIPALELOR ALIMENTE, CARE CONTIN CALORII NEGATIVE !
* LEGUME CU CALORII NEGATIVE: ceapa, morcov, telina, castravete, sfecla, varza, dovlecel, sparanghel, spanac, fasole verde, conopida, ridiche neagra, ridiche de luna, ardei iute
* CONDIMENTE SI MIRODENII CU CALORII NEGATIVE: usturoi, busuioc, patrunjel, tarhon, marar, cimbru, menta, salvie, cuisoare
* FRUCTE CU CALORII NEGATIVE: ananas, lamiie, capsuni, mango, zmeura, afine, portocale, grapefruit, mere
Valoarea calorica: 25-120 calorii la 100 grame. Se recomanda introducerea lor in meniurile zilnice in proportie de aprox. 25%.
CUM ARATA O ZI DE DIETA CU CALORII NEGATIVE ?
micul dejun: un castron cu capsuni sau o portocala.
gustarea 1: un mar sau o para.
prinz: in primele doua zile, se poate minca supa. Apoi, putem introduce carnea de pui sau pestele.
gustarea 2: o para
cina: o salata de cruditati sau o salata de varza cu morcov
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler