Consulta lista continutului caloric al alimentelor, inainte de a te aseza la masa ! Citeste eticheta alimentelor, inainte de a le cumpara ! Sint doua mari secrete ale reusitei, in orice regim de slabire. Caloriile ascunse si grasimile, din alimente aparent inofensive, reprezinta de multe ori cauza curelor de slabire fara rezultate. Astazi, va aduc doar citeva exemple, ca argument pentru importanta cunoasterii continutului caloric, a tot ceea ce mincam, indiferent daca vrem sa slabim sau sa ne mentinem greutatea.

1. Piine: cele 2 felii de piine, intre care asezi felia de sunca, aduc un aport caloric de cca. 70 cal, organismului tau. Inlocuieste feliile de piine, cu frunze de salata !

2. Ton: daca este combinat cu diverse sosuri sau cu alte alimente, aduce, in organism, cca 300 cal. Clateste tonul cu putin apa amestecata cu lamiie ! Vei reduce, astfel, cca 100 cal.

3. Supa-crema: aduce organismului un aport caloric de cca. 250 cal/portie. Alege supa de legume (150 cal), in care poti adauga, in timpul fierberii, un ou batut (60) ! Daca alegi varianta supei de legume, cu un ou batut, continutul caloric va fi oarecum acelasi cu cel al supei crema, dar oul aduce proteine, despre care stim ca nu se depun !

4. Prajituri de casa: sint mai sanatoase, pentru ca stim ce punem in ele, dar au un continut caloric mare. Foloseste doar o jumatate din cantitatea de faina indicata si inlocuieste jumatate din cantitea de ulei necesara, cu… banane ! Astfel, vei reduce aportul caloric cu cca. 500 cal.

5. Cacao: banala cacao cu lapte adauga, in meniul tau, cam 250 cal. Foloseste lapte degresat, in care pui: scortisoara, vanilie si doar un praf de cacaoa neindulcita !

6. Sosuri din salate: cele mai multe sint bombe calorice. Inlocuieste-le cu “maioneza dietetica”, pe care o poti prepara in citeva minute (vezi VIDEO).

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler