Un regim de slabire sau de mentinere poate sa devina plictisitor, daca meniul tau contine, zi de zi, numai salate. Sigur, ele sint foarte bune, foarte sanatoase si este bine sa le incluzi in alimentatie, cit de des poti. Nimic nu egaleaza nutrientii pe care ii contin legumele crude, nepreparate termic. Si totusi, o dieta poate deveni povara, daca maninci zilnic acelasi lucru. Iar pina la renuntare, mai e un singur pas… Acest lucru nu se va intimpla, insa ! Variantele pe care ti le propun vin sa alunge plictiseala, pentru ca legumele nu inseamna doar salata
LEGUMELE LA GRATAR reprezinta o varianta delicioasa. Praz, dovlecei, vinete, rosii, ardei, ceapa, cartofi, ciuperci – poti alege orice-ti place. Atentie, daca combini legumele cu carne la gratar, scoate din lista cartofii ! Ei nu se pot combina cu carne, ci doar cu alte legume. Atunci cind prepari legumele, nu folosi ulei, iar in loc de sare, te sfatuiesc sa folosesti condimente naturale.
CIORBA/SUPA DE LEGUME, iata o alta solutie. O ciorba sau o supa iti face bine, ajuta digestia si nu aduce un numar mare de calorii, in organism. Legumele nu trebuie, insa, calite, ci doar fierte. Si la fel de important este sa nu ingrosi ciorba cu ou, orez sau paste. Fierbe legumele, foloseste cit mai multe verdeturi si condimente, acreste-o bine si… pofta buna ! Uleiul si sarea nu sint necesare, nici aici.
Daca nu am reusit sa te conving, pe deplin, te invit sa vizionezi imaginile urmatoare ! Pacat ca mirosul si gustul nu pot fi surprinse de camera de filmat… 🙂
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler