Grasimile trans sint acele grasimi provenite din prelucrarea grasimilor vegetale, la cald sau la rece, prin prajire, fierbere, coacere sau prin transformarea lor din stare lichida, in stare solida. Chiar daca grasimile vegetale sint bune pentru organism, prelucrarea lor termica le transforma in substante toxice.
Studii recente arata ca persoanele care consuma multe grasimi trans iau in greutate mai mult decit cele care nu le au incluse in alimentatie, chiar daca numarul caloriilor consumate este acelasi. S-a demonstrat, in ultimii 5 ani, ca un regim bogat in aceste trans grasimi produce o crestere de 7 % a greutatii corporale, in timp ce un regim sarac in grasimi trans produce o crestere a greutatii de numai 1,5 %.
Inca nu exista explicatii clare a acestui proces, dar, se pare ca trans grasimile se asimileaza mai mult in celulele grase, decit in cele musculare. In secventa VIDEO, iti aduc toate detaliile despre acest pericol, ca sa te poti feri de el.
(In interviu, prof.dr.Dan Dominic Ionescu)
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler