Tulburarile tranzitului intestinal (asa cum sint constipatia si balonarea) sint, de multe ori, urmari ale unei alimentatii incorecte, dar pot aparea si in zilele in care mincam prea multe vegetale (balonare) sau prea multe proteine animale (c0nstipatia). Consumul insuficient de lichide duce si el la constipatie, o tulburare digestiva neplacuta, care te poate impiedica sa slabesti.

Toxinele adunate in colon sint vinovate pentru constipatia cronica, pentru demineralizarea osoasa, pentru oboseala, scaderea capacitatii de concentrare sau scaderea generala a rezistentei organismului. Daca alimentele tranziteaza tubul digestiv in 48-72 ore, vorbim despre un tranzit intestinal lent. Daca tranzitul dureaza peste 72 de ore, vorbim deja despre constipatie.

Despre masajul colonului se vorbeste destul de putin in Romania, dar, categoric, merita o atentie deosebita. Facut corect, zi de zi, te ajuta sa scapi de constipatie si de tulburarile tranzitului intestinal.

Cel mai important lucru este sa respecti sensul miscarilor, care se fac, intotdeauna, pe traseul colonului, urmind directia lui de evacuare. Efectuarea miscarilor in sens invers va duce la accentuarea constipatiei. Masajul colonului nu trebuie sa fie agresiv, pentru organele din abdomen nu au protectie osoasa si pot fi usor traumatizate. Miscarile nu sint complicate, dar trebuie facute cu mare precizie, cu multa blindete, exact asa cum vei vedea in secventa VIDEO.

Imaginile ne sint puse la dispozitie de PostQuam Spania si apartin casei de productii Videocinco Madrid

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler