Se vorbeste mult, in ultima vreme, despre aceste calorii negative, ca despre ceva miraculos, care ne ajuta sa slabim rapid, fara dezechilibre. De fapt, caloriile negative sint continute de anumite alimente, care se digera mai greu, care cresc “efortul” organismului de a le “consuma”. Cu alte cuvinte, exista alimente care cresc rata metabolica a organismului, acesta consuma, “arde” mai multe calorii, ca sa le digere.
Dintre alimentele cu “calorii negative”, cele mai indicate in dieta sint fructele si legumele.
In dieta cu “calorii negative”, la micul dejun se recomanda un castron cu capsuni sau o portocala. O gustare inseamna un mar sau o para. La prinz, in primele doua zile, se poate minca supa, iar apoi putem introduce carnea de pui sau pestele.
Dieta cu calorii negative nu reprezinta un regim de slabire propriu-zis, ci un stil alimentar care sa includa aceste alimente mai greu digerabile. Detalii, AICI.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler