Doar 43% dintre romani maninca dimineata, zi de zi. Iar, dintre acestia, doar foarte putini consuma alimentele recomandate de specialisti, alimentele care asigura energia si randamentul, pentru intreaga zi. Acestea sint concluziile unui studiu recent realizat:
* 3, din 10 romani (cei mai multi barbati) prefera micul dejun consistent, alcatuit din carne, oua, brinza;
* 6, din 10 romani (majoritatea femei) opteaza pentru un mic dejun variat, bazat pe iaurt, lapte si cereale, sandwich-uri, oua sau brinza;
* 16% dintre romani (cei mai multi adolescenti si tineri, pina in 24 de ani) maninca, la micul dejun, produse de patiserie sarate sau dulci, sandwich-uri si cereale.
Din pacate, 25% dintre romani includ micul dejun in vietile lor mai rar de o data/saptamina. Dintre acestia, cei mai multi sint tineri, cu virste cuprinse intre 19 si 24 de ani. Cei mai constinciosi sint cei cu virsta peste 55 de ani si romanii cu educatie superioara.
Concluzia acestui studiu nu este una dintre cele mai fericite: romanii nu trateaza micul dejun, la adevarata lui valoare. Desi ne asigura energia pentru intreaga zi, desi ne ajuta sa slabim si sa nu acumulam kilograme, desi ne ajuta sa functionam, fizic si intelectual, la cote maxime, multi dintre noi si-au facut un obicei din a sari peste masa de dimineata. AICI, poti sa aflii cum te ajuta micul dejun sa slabesti si cit de mare este raul, pe care ti-l faci, cu mina ta, nemincind dimineata.
CE ESTE BINE SA MANINCI, LA MASA DE DIMINEATA
- produse pe baza de cereale integrale: biscuiti, piine, cereale – pentru a furniza energie
- produse lactate: lapt, iaurt, brinza – pentru aportul de calciu
- fructe – pentru continutul de vitamine si minerale
- suc de fructe, ceai – pentru aport hidric
- proteine animale – pentru energie si buna functionare
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler