Recunosc: de multe ori, las in castron frunzele de salata verde, in favoarea altor legume. Nu pentru ca nu-mi place, ci pentru ca salata verde este catalogata drept cea mai banala leguma autohtona. Sintem atit de obisnuiti cu ea, incit o tratam cu dezinteres. In mod cu totul gresit si nedrept !
Cautind informatii, pentru acest articol, am ramas uimita sa aflu cite lucruri bune aduce salata verde, organismului nostru. Cu scuzele de rigoare, pentru unul dintre cele mai bogate alimente, promit sa-l asez in topul salatelor din meniul meu! Este una dintre cele mai sanatoase legume.
Sistemul digestiv este principalul beneficiar al efectelor terapeutice oferite de frunzele verzi si carnoase ale salatei. Specialistii numesc salata verde “o adevarata matura, pentru tubul digestiv”, datorita fibrelor alimentare nedigerabile, pe care le contine. Ea este utila in cazurile de constipatie, colita de putrefactie, intoxicare cronica a organismului. Principiile active amare ale salatei, stimuleaza secretia de sucuri gastrice si peristaltismul tubului digestiv, fiind recomandata in dispepsie, gastrita hipoacida, digestie dificila, atonie gastrica sau intestinala. Tot datorita principiilor amare, ajuta functia hepatica si produce o profunda detoxifiere a organismului. Astfel, salata verde este benefica, pentru intreg organismul, si te ajuta in procesul de slabire. Practic, secretul acestui aliment consta chiar in cantitatea consumata: cu cit mai multa, cu atit mai bine !
Modul ei de preparare este binecunoscut, asa ca am sa ma reduc la a va oferi reteta unui sos delicios, pentru salata verde:
ULEI AROMATIC: intr-un recipient de sticla (nu de plastic) se pun: o crenguta de cimbru, boabe de piper alb, negru, verde, un ardei iute uscat, 2 frunze de dafin, cuisoare, oregano (si alte condimente care iti plac). Peste ele, se toarna uleiul de masline si se foloseste, oricind este dorit !
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler