Despre grasimi bune si grasimi rele, se vorbeste tot mai des. Dar, este important sa aplicam sfaturile primite de la specialisti, zi de zi, cu consecventa, pentru a avea o sanatate buna. Si, bineinteles, pentru a scapa de kilogramele in plus. Ce inseamna, concret, grasimi bune si grasimi rele ? Ce riscuri exista, daca nu alegem pentru alimentatia noastra grasimile bune ? Te invit sa citesti acest articol si sa asculti interviul din secventa VIDEO !

Pe intelesul tuturor, grasimile bune sint cele care nu se depun pe peretii vaselor de singe si care nu maresc colesterolul. Ele sint importante pentru organism si este bine sa le avem in alimentatia noastra.

Grasimile rele sint grasimile de natura animala, cele care se depun pe peretii vaselor de singe, ingustindu-i si expunindu-ne la diverse probleme cardio-vasculare.

Alimentele care contin grasimi bune sint la indemina noastra, zi de zi: nuci, seminte de in, seminte dovleac si floarea-soarelui (neprajite), alune (neprajite), rapita, cinepa, soia, ulei virgin de masline, presat la rece, margarinele tartinabile de ultima generatie (care contin Omega 3 si Omega 6 si sint preparate din uleiuri vegetale), avocado, varza, spanac, conopida, broccoli, galbenus de ou, peste gras (somon, macrou, hering, ton) si untura de peste, crustaceele si fructele de mare – in general, grasimi naturale, nerafinate si netratate termic.

Care sint alimentele ce contin grasimi rele ? Le poti afla, in secventa VIDEO. Si tot aici, vorbim despre riscul consumului de grasimi rele, despre colesterol si valorile lui normale. Si iti aducem un top al celor mai sanatoase tipuri de carne – foarte util, ca sa stii ce alegeri faci, zi de zi.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler