“Bucataria fara foc” este cel mai la moda program de slabire, in Statele Unite ale Americii, pentru ca “hrana vie” inlatura si previne obezitatea. Specialistii au demonstrat ca hrana proaspata, deloc preparata termic, contine apa, enzime active (care ajuta la digestie), minerale si vitamine, clorofila, bacterii si microorganisme, care ajuta la functionarea perfecta a organismului, la intarirea sistemului imunitar si chiar la ameliorarea anumitor boli.
Alimentele preparate termic, tratate sau pasteurizate contin aditivi, conservanti si coloranti, care – spun specialistii – pot fi factori favorizanti pentru diverse boli grave si chiar pentru cancer. “Bucataria fara foc” promoveaza “hrana vie”, deloc preparata termic, ca “terapie” pentru un stil de viata sanatos. Te incumeti ? Uite cum arata o reteta a bucatariei fara foc:
CIUPERCI CRUDE UMPLUTE CU LEGUME:
Ingrediente: 1/3 ceasca muguri de pin, 3 catei de usturoi, 1/3 ceasca busuioc proaspat, 1 lingurita zeama de lamiie, 1 ceasca rosii maruntite, ciuperci.
Mod de preparare: Inlatura coditele ciupercilor si combina-le cu mugurii de pin, usturoiul, busuiocul si cu zeama de lamiie. Mixeaza totul si, la final, adauga rosiile maruntite. Cu amestecul obtinut, umple palariile ciupercilor si lasa-le la rece, cca 2 ore, ca sa se intrepatrunda gusturile.
Personal, cred ca alimentele neprelucrate termic sunt benefice pentru organismul nostru, dar calea de mijloc este intotdeauna cea mai sanatoasa si sigura. Prin urmare, am inclus mincarurile raw in alimentatia mea, fara sa exclud, insa, mincarurile gatite.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler