Ce trebuie sa faci, ca sa slabesti ? Iata citeva secrete care te ajuta sa ai un start bun, in programul tau de slabire:

  • 5 mese/zi (3 principale si 2 gustari)
  • micul dejun zilnic obligatoriu
  • fructele si legumele, zilnic, in meniu
  • minimum 2 l de apa/zi
  • combinatii corecte de alimente
  • dulciurile, prajelile, fainoasele, grasimile, bauturile carbo-gazoase eliminate din meniu

Nu ai o dieta, dar iti doresti sa slabesti ? Meniul recomandat de nutritionist vine “pe tava”, la tine acasa ! 🙂

ZIUA 1:

MD: 3 felii de piine neagra (prajita) cu brinza de vaci + ceai/cafea (fara zahar alb, cu indulcitor natural)

G1: un mar verde

P: carne la gratar + salata de legume crude

G2: o cana cu lapte batut

C: salata (3 legume crude + 1 ou fiert tare + brinza slaba)

ZIUA 2:

MD: idem ziua 1

G1: 1 mar verde

P: legume fierte + salata de rosii (poti folosi o lingura de ulei, pe legume si salata)

G2: o cana cu lapte batut

C: 2 oua preparate fara grasime (fierte sau ochiuri romanesti sau gatite in teflon, fara ulei) + salata de legume crude

ZIUA 3:

MD: idem ziua 1

G1: un mar verde

P: paste integrale (1 lingura de ulei, ceapa, ardei, rosii, ciuperci)

G2: o cana cu lapte batut

C: Supa/ciorba + 1 cana lapte batut/1 cutie brinza dietetica de tip Fagaras

ZIUA 4:

MD: idem ziua 1

G1: un mar verde

P: Carne la gratar + legume sote (poti folosi o lingura de ulei)

G2: o cana cu lapte batut

C: Supa/ciorba + 1 cana lapte batut/1 cutie brinza dietetica de tip Fagaras

ZIUA 5:

MD: idem ziua 1

G1: un mar verde

P: carne la gratar + salata de legume crude

G2: o cana cu lapte batut

C: salata (3 legume crude + 1 ou fiert tare + brinza slaba)

ZIUA 6:

MD: idem ziua 1

G1: un mar verde

P: legume preparate la gratar/in abur/fierte + salata de rosii (poti folosi o lingura de ulei, la legume si salata)

G2: o cana cu lapte batut

C: 2 oua preparate fara grasime (fierte sau ochiuri romanesti sau gatite in teflon, fara ulei) + salata de legume crude

ZIUA 7:

MD: idem ziua 1

G1: un mar verde

P: legume gratinate + salata de legume crude (poti folosi o lingura de ulei)

G2: o cana cu lapte batut

C: Supa/ciorba + 1 cana lapte batut/1 cutie brinza dietetica de tip Fagaras

Peste oricare preparat, poti adauga urmatoarele: suc lamiie, otet, condimente, plante aromatice, 1 lingura de ulei in fiecare salata.

NU: unt, margarina, bauturi carbogazoase, zahar rafinat, piine alba, paste albe, orez, cartofii, fasole boabe, mazare, bame, linte, porumb, banane, struguri, fructe confiate sau oleaginoase)

ATENTIE LA SARE ! Foloseste, cit mai putina.

Consuma 2,5 l lichide pe zi: apa plata, ceai plante de la plafar, limonada (foloseste indulcitori naturali, in caz de nevoie: fructoza, glucoza, zahar brun, sirop agave)

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler