Ce trebuie sa faci, ca sa slabesti ? Iata citeva secrete care te ajuta sa ai un start bun, in programul tau de slabire:
- 5 mese/zi (3 principale si 2 gustari)
- micul dejun zilnic obligatoriu
- fructele si legumele, zilnic, in meniu
- minimum 2 l de apa/zi
- combinatii corecte de alimente
- dulciurile, prajelile, fainoasele, grasimile, bauturile carbo-gazoase eliminate din meniu
Nu ai o dieta, dar iti doresti sa slabesti ? Meniul recomandat de nutritionist vine “pe tava”, la tine acasa ! 🙂
ZIUA 1:
MD: 3 felii de piine neagra (prajita) cu brinza de vaci + ceai/cafea (fara zahar alb, cu indulcitor natural)
G1: un mar verde
P: carne la gratar + salata de legume crude
G2: o cana cu lapte batut
C: salata (3 legume crude + 1 ou fiert tare + brinza slaba)
ZIUA 2:
MD: idem ziua 1
G1: 1 mar verde
P: legume fierte + salata de rosii (poti folosi o lingura de ulei, pe legume si salata)
G2: o cana cu lapte batut
C: 2 oua preparate fara grasime (fierte sau ochiuri romanesti sau gatite in teflon, fara ulei) + salata de legume crude
ZIUA 3:
MD: idem ziua 1
G1: un mar verde
P: paste integrale (1 lingura de ulei, ceapa, ardei, rosii, ciuperci)
G2: o cana cu lapte batut
C: Supa/ciorba + 1 cana lapte batut/1 cutie brinza dietetica de tip Fagaras
ZIUA 4:
MD: idem ziua 1
G1: un mar verde
P: Carne la gratar + legume sote (poti folosi o lingura de ulei)
G2: o cana cu lapte batut
C: Supa/ciorba + 1 cana lapte batut/1 cutie brinza dietetica de tip Fagaras
ZIUA 5:
MD: idem ziua 1
G1: un mar verde
P: carne la gratar + salata de legume crude
G2: o cana cu lapte batut
C: salata (3 legume crude + 1 ou fiert tare + brinza slaba)
ZIUA 6:
MD: idem ziua 1
G1: un mar verde
P: legume preparate la gratar/in abur/fierte + salata de rosii (poti folosi o lingura de ulei, la legume si salata)
G2: o cana cu lapte batut
C: 2 oua preparate fara grasime (fierte sau ochiuri romanesti sau gatite in teflon, fara ulei) + salata de legume crude
ZIUA 7:
MD: idem ziua 1
G1: un mar verde
P: legume gratinate + salata de legume crude (poti folosi o lingura de ulei)
G2: o cana cu lapte batut
C: Supa/ciorba + 1 cana lapte batut/1 cutie brinza dietetica de tip Fagaras
Peste oricare preparat, poti adauga urmatoarele: suc lamiie, otet, condimente, plante aromatice, 1 lingura de ulei in fiecare salata.
NU: unt, margarina, bauturi carbogazoase, zahar rafinat, piine alba, paste albe, orez, cartofii, fasole boabe, mazare, bame, linte, porumb, banane, struguri, fructe confiate sau oleaginoase)
ATENTIE LA SARE ! Foloseste, cit mai putina.
Consuma 2,5 l lichide pe zi: apa plata, ceai plante de la plafar, limonada (foloseste indulcitori naturali, in caz de nevoie: fructoza, glucoza, zahar brun, sirop agave)
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler