Ce trebuie sa maninc, ca sa slabesc? O intrebare des intilnita, in rindul persoanelor supraponderale. Poti alege o dieta universala corecta si echilibrata, poti sa-ti faci propriile meniuri cu ajutorul principiilor alimentatiei sanatoase sau poti merge la un nutritionist. Important este sa iei o decizie si sa dai startul unui program echilibrat de slabire, fara teama si fara aminari. In cele ce urmeaza, iti aduc un exemplu de meniu corect, pentru o saptamina de dieta. Sa iti fie de folos!
ZIUA 1:
MD: 2 biscuiti integrali cu 2 lingurite de gem dietetic + cafea
G1: 200 g ananas proaspat
P: Salata oriental (2 cartofi fierti – max. 200, 225 g – 100 -125 g varza alba, 6 masline dietetice, ceapa, 1, 2 castraveti/gogosari murati, marar, patrunjel, sare, cimbru, ulei simburi de struguri, otet balsamic)
250 ml suc de lamiie
G2: 150 g iaurt light cu fructe
C: 150 g perle Dorna (1,5 % grasime) + castravete verde taiat marunt + marar si o felie de piine secara prajita
ZIUA 2:
MD: 250 ml lapte degresat cald, cu scortisoara + cafea
G1: 1 mar verde
P: o conserva sardele in sos tomat + 200 g mamaliga
250 ml suc de lamiie
G2: apa
C: 100 g urda + 2 rosii + 4 ridichi + ceapa + 1 felie piine secara prajita
ZIUA 3:
MD: 250 ml kefir + 2 lingurite fulgi ovaz + 1 lingurita seminte de in
G1: 200 ml fresh grapefruit
P: 250 g cartofi la cuptor (facuti cu o lingurita de unt, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper) + salata castraveti cu marar, o lingurita de ulei simburi de struguri si zeama de lamiie
250 ml suc de lamiie
G2: un baton fitness simplu
C: 130 g creamvursti de pui fierti + salata verde cu zeama de lamiie
ZIUA 4:
MD: o felie piine secara prajita cu 2 lingurite icre si 6 masline dietetic + cafea
G1: 200 g ananas crud
P: mincare de fasole verde (200-250 g fasole verde, 125-140 g carne de pui/curcan, sos de rosii, marar, ceapa, ardei gras, condimente)
250 ml suc lamiie
G2: 40 g migdale
C: pepene rosu
ZIUA 5:
MD: 200 g struguri cu o lingurita seminte dovleac neprajite + cafea
G1: apa
P: salata de vara (salata verde, 2 rosii, 1,2 castraveti verzi mici, 1 ardei gras verde, ceapa, 2,3 ridichi, 2 linguri urda sfarimata, marar, patrunjel, o lingurita ulei simburi de struguri, otet balsamic)
250 ml suc de lamiie
G2: 2 biscuiti integrali cu o lingurita de gem dietetic
C: 1 farfurie supa cu taietei + 150 g iaurt degresat
ZIUA 6:
MD: 200 g pepene galben + 1 kiwi + cafea (la 45 min. dupa fructe)
G1: apa
P: 1 ou ochi + 200 g mamaliga + ceapa/usturoi (optional)
250 ml suc de lamiie
G2: apa
C: 150 g piept pui/curcan la gratar + 150 salata de telina cu morcov, stropita cu suc de lamiie
ZIUA 7:
MD: 1 felie piine secara prajita + 50 g urda + 2 ridichi + 1 rosie + cafea
G1: 200 g capsune/ pomelo / portocala
P: 150-180 g pulpa pui la gratar (fara pielita) + salata de varza alba cu marar, sare, piper, otet balsamic
250 ml suc de lamiie
G2: apa
C: 300-350 ml kefir cu 35 g miez de nuca
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler