Urda face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara. Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete, morcov sau ridichi. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu impreuna. Si, daca nu-ti place urda, iti aduc o reteta care ii schimba gustul radical: budinca din urda cu broccoli. Amesteci toate aceste alimente cu un ou (sau doua, in functie de cantitatile folosite), pui amestecul intr-un vas yena si dai la cuptor, pina se rumeneste. In loc de broccoli, poti sa folosesti conopida sau baby spanac fiert. Piperul, mararul sau alte condimente sunt la liber. Pofta buna !
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler