Alimentele cu calorii negative sint cele care topesc, cel mai repede, grasimile din organism. Ca sa fie digerate, aceste alimente consuma un numar mai mare de calorii, din depozitele de grasimi, decit contin ele. Nutritionistii includ caloriile negative, in dietele personalizate, si recomanda sa le consumam, zi de zi, pentru ca fac bine organismului, ne ajuta sa slabim si sa pastram rezultatele, dupa un regim . Exista chiar o dieta a caloriilor negative, pe care o detaliem, in acest articol si in secventa VIDEO.

PRINCIPALELE ALIMENTE CU CALORII NEGATIVE:

LEGUME: ceapa, morcov, telina, castravete, sfecla, varza, dovlecel, sparanghel, spanac, fasole verde, conopida, ridiche neagra, ridiche de luna, ardei iute

CONDIMENTE SI MIRODENII: patrunjel, usturoi, busuioc, tarhon, marar, cimbru, menta, salvie, cuisoare, nucsoara

FRUCTE: ananas, lamiie, capsune, mango, zmeura, afine, portocale, grapefruit, mere, mandarine

In VIDEO, poti sa vezi cum se prepara o salata si un sos, pentru salata, din alimente cu calorii negative. Daca iti place cum “suna”, citeste, in continuare, regulile dietei cu calorii negative si retete, pentru acest regim de slabire !

In continuare, DIETA CU CALORII NEGATIVE si RETETE CU CALORII NEGATIVE:

3 mese, pe zi, sint obligatorii. Poti avea si 2 gustari, tot cu alimente din lista alimentelor cu calorii negative.

Pentru perioada de inceput a regimului, pina cind organismul invata sa manince la ore fixe si cantitati mai mici de mincare, este bine sa bem un ceai, cu 30 de minute inainte de masa. Tot pentru perioda de inceput, cu un sfert de ora inaintea fiecarei mese, se recomanda un mic truc ,”anti-foame”: doua bucatele mici de carne alba, rece (de dimensiunea unei bucati de zahar cubic) SAU 3-4 rondele de morcov SAU 2-3 lingurite de iaurt SAU 2-3 bucatele de cas (de dimensiunea unei bucati de zahar cubic).

Nu se bea apa in timpul mesei si nici imediat dupa masa. Dupa fiecare masa, se bea un ceai cald, cu sau fara lamaie si fara zahar brun. La ora 17-18.00, se bea un ceai cald, pentru ca ajuta tranzitul intestinal. Ocazional, la evenimente deosebite, se poate consuma un pahar de sampanie sau de vin sec. Cafeaua este permisa.

Fructele se consuma ca masa de sine statatoare, acelasi fruct, pe toata durata zilei. Daca ai mincat, la micul dejun, un mar, manici mere si in restul zilei.  Se pot combina doar fructe de acelasi fel, asta daca este neaparat necesar:  mar cu para / grapefruit, portocala, mandarina, pomelo / capsune, fragi, zmeura /  piersici cu caise. In fiecare seara, la ora 22, se consuma un fruct.

Fructele care ajuta digestia proteinelor, fac exceptie de la regula de mai sus si se pot adauga in salate: ananas, capsune, grapefruit, mandarine, papaia, afine.

Se poate consuma orice fel de carne, chiar si de porc, cu conditia sa fie fara grasime, fiarta, gratar, coapta in cuptor, inabusita, fara adaus de grasimi.

Ouale se consuma, ori unul, ori doua, dar in acest caz, se elimina galbenusul la al doilea ou. Se pot gati dupa plac, dar fara grasime.

Paste se pot consuma, o data/saptamana, dar numai cu sos de rosii si legume, fara carne sau grasimi.

Cartofii nu se combina cu carne, peste, fasole alba, mazare, linte. Se consuma fierti sau copti, cu garnituri de verdeturi si salata.

Lactatele nu sunt indicate ca masa completa, ci doar ca adaosuri, la felurilor principale. Branza si cascavalul se pot adauga in salate. Daca maninci iaurt, la micul dejun, se recomanda sa alternezi fiecare lingurita de iaurt, cu o inghititura de apa. Se poate folosi o lingura de smintana degresata, peste legumele fierte, amestecata cu patrunjel si usturoi.

SALATE CU CALORII NEGATIVE:

* mere-castraveti-piept de pui-menta proaspata
* rosii-cartof fiert-busuioc-ceapa
* vitel fiert rece-sfecla-telina-patrunjel
* ou fiert tare-fasole verde-ceapa
* morcovi fierti taiati rondele-papadie-sfecla

Continutul salatelor prezentate este obligatoriu, nu se scoate nimic.

Sos pentru salata: un sos “vinaigrette”, din suc de lamiie sau grapefruit, ulei de masline sau de porumb sau iaurt degresat, la care se adauga dupa gust usturoi, ceapa, busuioc, patrunjel, menta, tarhon, marar, sare si piper.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler