Multi nutritionisti ne sfatuiesc sa folosim, in dietele noastre, alimente si mincaruri autohtone, daca vrem sa slabim mai repede si mai bine. Studiile au demonstrat ca, din punct de vedere alimentar, sintem adaptati alimentelor specifice zonelor geografice in care ne nastem. Dar oare mai gatim romaneste, intr-o lume a importurilor ? Astazi, va propun o reteta simpla, pe care o iubesc: mincarica de castraveti murati.

Daca nu ati mincat niciodata, merita sa incercati ! Este incredibil de gustoasa, se prepara fara prea mari eforturi si, bineinteles, nu abunda in calorii. Perpeliti, in putina apa, ceapa si morcov. Apoi, puneti la fiert castravetii murati, taiati pe lung, in patru. Cind devin semi-crocanti, adaugati sos de rosii si verdeturi. Eu am pus tot ce mi-a picat in mina: busuioc, tarhon si marar. Si asta-i tot ! Daca folositi castraveti in saramura, nu uitati sa-i desarati, inainte de a-i pune la fiert. Daca vreti, puteti adauga si o bucata de carne de pui, in oala. Pofta buna, la o mincarica pe care eu o iubesc !

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler