“Am luat anticonceptionale si m-am ingrasat”. Multe femei trec prin aceasta experienta si considera ca pilulele contraceptive reprezinta cauza surplusului de kilograme, dobindit rapid si greu de dat jos. Medicii confirma acest lucru, dar mai au ceva de adaugat: acest lucru se intimpla, atunci cind anticonceptionalele sint luate dupa sfatul vecinei, la voia intimplarii, fara analize si consultanta, in prealabil.
Pilulele contraceptive, prin continutul lor de hormoni, induc, in organismul femeii, o stare similara cu cea din timpul unei sarcini. In realitate, anticonceptionalele nu aduc kilogramele in plus, ci produc cresterea poftei de mincare si retentia hidrica. Prin urmare, cele 3 lucruri de care trebuie sa ai grija, pentru a evita ingrasarea, sint 3 principii ale stilului de viata sanatos:
* un regim alimentar corect, fara excese si fara alimente care ingrasa
* consum suficient de apa, minimum 8 pahare/zi
* prevenirea retentiei hidrice si celulitei, cu ajutorul alimentatiei, drenajului limfatic, tratamentelor anticelulitice de calitate si sportului.
Iar cel mai important lucru, atunci cind vrei sa iei anticonceptionale, este vizita la un medic specialist in contraceptie. Pentru ca, asa cum spune invitata mea din reportajul VIDEO, pilulele contraceptive nu sint bomboane ! Urmareste interviul urmator, pentru ca iti va aduce o multime de informatii si lamuriri despre prevenirea ingrasarii, in timpul administrarii de anticonceptionale, si despre cum iti poti alege pilula potrivita tie.
Stiai ca?
Specialistii israelieni spun ca au descoperit pilula contraceptiva pentru barbati. Anticonceptionalul masculin va fi lansat pe piata, peste 3 ani, daca rezultatele studiilor facute pe oameni vor fi bune. Pina acum, cercetarile au fost facute pe soareci, in laborator, si rezultatele au fost perfecte, in absolut toate cazurile. Ii putem crede, suta la suta, pentru ca sint aceiasi specialisti care au descoperit si creat primul contraceptiv, pentru femei.
“Pilula actioneaza asupra unei proteine vitale din sperma, necesara femeii, in procesul de conceptie. Astfel, chiar daca spermatozoizii ajung in uter, ei nu sunt capabili sa fertilizeze ovulul”, spune prof. Haim Breitbart. Noul contraceptiv are, in compozitie, hormoni sexuali masculini si feminini, necesari pentru a preveni aparitia unei sarcini nedorite.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler