Specialistii britanici au realizat un studiu, in care au punctat diverse soiuri de peste, in functie de valoarea nutritionala. Pestii au primit note mai bune sau mai rele, dar, un lucru este cert: ramin aliatii nostri de nadejde in lupta cu kilogramele si aduc organismului nostru o multime de substante benefice.

MACROUL este cel care a obtinut nota maxima, de la specialistii britanici, pentru ca este cel mai bogat in acizi grasi de tip Omega 3. A primit 10 puncte, din 10.

SOMONUL este pe locul 2, in topul meniurilor sanatoase, tot datorita continutului mare de acizi grasi Omega 3, foarte importanti pentru o buna functionare a creierului. A primit 8 puncte, din 10.

Locul 3 se imparte intre PASTRAV, TON si BATOG, cu cite 4 puncte, din 10. Pastravul este o sursa moderata de Omega 3, dar poate fi consumat la discretie, mai ales daca provine din apele repezi de munte, unde riscul de contaminare cu vreo substanta toxica este minim. Tonul contine acizi grasi importanti pentru pielea nostra, iar batogul este foarte bogat in iod, esential pentru tiroida si benefic daca vrei sa slabesti.

Pe locul 4, CODUL, bogat in iod si in vitamina B 12, a obtinut 4 puncte, din 10, in ceea ce priveste valoarea nutritionala.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler