Ciupercile nu contin grasime, sare sau zahar. Ele aduc organismului tau fibre si complexul vitaminic B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic). Contin, de asemenea, potasiu, fier, fosfor si, cel mai important, seleniu, care nu se gaseste, de obicei, in fructe si legume. Iti ofera satietate, dar nu si un continut caloric mare, pentru ca ele contin 90 % apa. Sint doar citeva dintre motivele pentru care putem afirma: “Da, champignon este micul campion”! Astazi, ne bucuram de beneficiile ciupercilor preparate sub forma de drob. Se prepara extrem de simplu: se oparesc ciupercile (atit cit sa ramina putin crocante) si se taie in cubulete mici. Apoi, se amesteca, intr-un castron, cu ou batut, marar si putin pesmet. Amestecul se pune in tava si se da la cuptor, pina cind se rumeneste. Pofta buna!

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler