Andiva este benefica pentru sanatate si ne ajuta sa slabim. Fiind o leguma amara, este un tonic excelent, regleaza secretia biliara si imbunatateste digestia, este un diuretic natural si un detoxifiant de nota 10. Andiva revaitalizeaza organismul, fiind recomandata inclusiv copiilor si persoanelor convalescente. In 100 g de frunze de andive gasim: apa – 90%, glucide – 6,5% (fructoza 1%, glucoza 1%, inulina 1%, fibre vegetale 3%), proteine – 1,5%, lipide – 0,2 %, vitamina C – 7 mg, substante minerale -1,1% (calciu 50 mg, magneziu 20 mg, potasiu 310 mg, fosfor 30 mg, zinc 0,8mg, mangan 0,5 mg), substante amare cu proprietati tonice. In continuare, citeva secrete ale andivei si o reteta delicioasa ! Daca o tineti la lumina, andiva se usuca si devine si mai amara. Este recomandat sa nu o tinem in frigider mai mult de 2, 3 zile.
Eu am incercat o reteta noua: am preparat, la wok, piept de pui cu adiva, citeva cubulete de ardei gras rosu si un strop de ulei de simburi de struguri. In farfurie, am pus peste mincarica iaurt degresat. Foarte gustos ! Incearca si tu !
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler