Iata citeva solutii “de urgenta”, la indemina oricui, pe care este bine sa le stii, daca ai mincat prea mult, la masa de Paste, daca te simti rau, din cauza alimentelor grele sau daca nu ai avut in farfurie cele mai fericite combinatii de alimente.

* Ceaiurile, in special cele hepatice, reprezinta cea mai comoda si la indemina varianta, iar sfatul meu este sa bei cit mai multe ! Combinatiile de ceaiuri recomandate pentru detoxifiere si reducerea retentiei hidrice sint:

1. URZICA + COADA SORICELULUI + SALCIE

2. MATASE DE PORUMB + BRUSTURE + CEAI HEPATIC

3. COZI DE CIRESE + ANGHINARE + MACESE

4. URZICA + TINTAURA + BRUSTURE

5. URZICA + CEAI HEPATIC + BRUSTURE

6. SUNATOARE + TINTAURA + COZI DE CIRESE

* Bea apa cit mai multa (2,3 l/zi), pentru a curata toxinele din organism. In plus, apa te ajuta sa slabesti.

– In fiecare dimineata, pe stomacul gol se bea un pahar mare cu apa, cel mai bine calda sau la temperarura camerei, in care puneti 3, 4 felii de lamiie. De ce ? Pentru ca apa calda spala, indeparteaza toxinele adunate, peste noapte, pe tubul digestiv. In plus, asigura un tranzit intestinal optim. Abia dupa ce ati baut apa, puteti servi cafeaua si micul dejun.

– Cea mai mare cantitate de apa trebuie bauta in prima parte a zilei, pina in prinz. Aceasta este partea din zi, in care organismul consuma, arde, cele mai multe calorii.

– Inainte de fiecare masa, beti un pahar mare cu apa.

– Dupa masa de prinz, beti un pahar mare cu apa si multa lamiie (limonada).

* “Ziua ananasului” poate fi o solutie. Ananasul este un excelent antiadipos, antiedematos si tonic digestiv. Accelereaza metabolismul, ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism, reduce edemele si previne umflarea picioarelor. Contine o enzima asemanatoare celor digestive umane, care ajuta la o digestie buna si rapida. Consuma-l in cantitate cit mai mare, ca masa de sine statatoare, nu ca desert !

* Alimentele cu calorii negative sint cele care topesc, cel mai repede, grasimile din organism. Ca sa fie digerate, aceste alimente supun organismul la efort si ard un numar mai mare de calorii, din depozitele de grasimi, decit contin ele. Iata lista completa a alimentelor ce contin calorii negative, cele mai indicate, dupa execesele alimentare din perioada Sarbatorilor:

* Ananas, Andiva, Afine, Ardei iute, Broccoli, Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida, Dovlecel, Fasole verde, Grapefruit, Gulie, Lamaie, Lubenita, Mango, Mar, Morcovi, Papadie, Papaya, Piersica, Portocala, Ridichi, Sfecla, Spanac, Sparanghel, Tei, Telina, Usturoi, Varza verde , Zmeura.

* Condimente si mirodenii ce contin calorii negative: busuiocul, patrunjelul, tarhonul, mararul, cimbrul, menta, salvia, cuisoarele.

In VIDEO, iti ofer detalii despre caloriile negative si iti arat din ce poti face o salata cu calorii negative:

* Cura de 3 zile, cu suc de portocale ,este o “reteta” renumita de detoxifiere, care ajuta si la slabit. Pentru cine vrea sa incerce, iata detaliile (VIDEO – terapeutul Reiki, Mihaela Dinu):

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler