Vrei o mincare gustoasa, care se prepara rapid si nu-ti aduce multe calorii ? Ciupercile umplute, preparate la cuptor sau pe gratar, reprezinta o varianta excelenta, mai ales in zilele calduroase, cind nu avem pofta de mincaruri grele sau cu sosuri. Eu am preparat, pentru voi, ambele variante, ca sa aveti de unde alege. Iubesc ciupercile ! Iar, pentru organism, sint mana cereasca: nu contin absolut nici un fel de grasime, sare sau zahar. Ele aduc organismului tau fibre si complexul vitaminic B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic). Contin, de asemenea, potasiu, fier, fosfor si, cel mai important, seleniu, care nu se gaseste, de obicei, in fructe si legume. Iti ofera satietate, dar nu si un continut caloric mare, pentru ca ele contin 90 % apa. Astazi, le-am preparat astfel: in palariile ciupercilor, am pus codite de ciuperci, rosie, ardei gras rosu, dovlecel, usturoi nou, marar si piper. Peste o parte din ele, am ras fix un fir de cascaval si le-am dat la cuptor. Pe celelalte le-am preparate pe gratar. Mi-nu-na-te! Si pentru alimentatia sanatoasa, si pentru un regim de slabire. Tips util: daca iti raman codite, nu le arunca! Prepara din ele o tocanita cu sos de rosii, ceapa, ardei gras si marar. Sau pune-le intr-o salata, taiate marunt. Sau “tavaleste-le” prin ou batut cu faina si pune-le la cuptor, pe foaie de copt. Cu mujdei de usturoi, sunt fantastice!
Publicat de Irina Reisler
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler