Imi place la nebunie sa redescopar mancaruri delicioase, pe care le-am inventat in timpul anului de dieta! In acest weekend, m-am reintalnit cu budinca mea din branza de vaci, celebra pentru toti cei care au tinut sau tin regimul disociat. Ba, mai mult, si Anisia i-a redescoperit savoarea. O manca si cand era mica, ii placea in varianta dulce. Acum, s-a indragostit de varianta sarata. Pentru ca, da, budinca din branza de vaci poate fi un desert dietetic delicios sau un pranz excelent. Unde mai pui ca se prepara super rapid! Asadar: ai nevoie de branza de vaci (te sfatuiesc sa o alegi pe cea cremoasa, pentru ca are mai putina apa si budinca iese mai fina), oua si cateva linguri de iaurt. Ouale se bat impreuna cu iaurtul si se amesteca bine cu branza de vaci. Pentru varianta sarata, poti adauga putina branza sarata sfaramata sau un praf de sare. Daca vrei sa o si condimentezi, liber la tot ce iti pofteste inima! Pentru varianta dulce, adauga in amestec cateva lingurite de zahar brun. Poti pune si cateva stafide, vanilie, coaja de lamaie sau de portocala. Amestecul se da la cuptor, Intr-un vas yena, ceramic sau o forma de copt, pana cand se rumeneste. Si asta-i tot. Vorba aia: si gustoasa, si sanatoasa, si dietetica, si rapida – e budinca perfecta. Se poate manca rece sau calda si ne salveaza intotdeauna cand trebuie sa preparam repede ceva de mancare. Ah, si inca un detaliu: varianta dulce merge si garnisita, fie cu putin gem fara zahar, fie cu o glazura de ciocolata neagra, fie cu ce ti se pare tie potrivit. Asta daca nu tii dieta, bineinteles. 🙂 Pofta buna! 🥧

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler