Mi-am pregatit, pentru prinz, o farfurie inteligenta, in care am pus broccoli, sparanghel si conopida, preparate la Wok, intr-o lingurita de unt. Sint foarte mindra de ea, pentru ca, dintr-o mina de alimente, reuseste sa-mi aduca o portie imensa de sanatate ! Acesta este, cred, cel mai mare secret al alimentatiei corecte: sa aduni, in portii decente de mincare, un numar cit mai mare de nutrienti sanatosi. Sa vedem:

Beneficii broccoli: studiile recente arata ca fitonutrientii care se gasesc in broccoli influenteaza si imbunatatesc procesul de detoxifiere, deoarece timit un semnal genelor pentru a creste productia de enzime implicate in detoxifiere. Broccoli protejeaza organismul impotriva cancerului, protejeaza pielea impotriva arsurilor solare, previne cataracta, ne protejeaza de bolile cardio-vasculare, intareste oasele si sporeste imunitatea.                               Beneficii sparanghel: este o sursa excelenta de vitamine K, C, A, de acid folic si proteine vegetale, dar contine si o cantitate buna de fibre dietetice, fier, zinc, calciu. Sparanghelul este foarte slab in sodiu si are ratia ideala de calciu si magneziu de 2:1. Ajuta la detoxifiere, reduce colesterolul rau, este un diuretic natural excelent, previne cancerul, cataracta si alte afectiuni ale ochilor, ajuta la mentinerea unui nivel optim de zahar, in singe, imbunatateste digestia si previne imbatrinirea prematura.               Beneficiile conopidei: contine vitaminele C, K, complexul vitaminic B si minerale, precum potasiul, calciul, manganul, zincul sau cuprul. Ajuta la cresterea imunitatii si la buna functionare a sistemului cardiovascular, previne cancerul, detoxifica si ajuta la slabit (datorita numarului mic de calorii).

Si sa nu uitam de culoarea verde ! Cea mai buna, atunci cind vrem sa slabim. Orice aliment verde inseamna clorifila, o substanta cu efecte miraculoase asupra sanatatii: contribuie la detoxifierea organismului, regleaza tranzitul intestinal, grabeste cicatrizarea ranilor, combate efectele radicalilor liberi, incetineste procesul de imbatrinire. Cel mai important beneficiu al clorofilei se exercita, insa, asupra singelui, prin compensarea carentelor de minerale si vitamine.

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler