Germenii se obtin din seminte comestibile, netratate chimic, si se consuma ca lastari sau in stadiul de seminte incoltite, care au radacini si lastari abia mijiti, fara frunze verzi. Ei se consuma in stare naturala, cruzi, si nu se trateaza termic, niciodata, pentru ca, prin fierbere, coacere sau prajire, isi pierd vitaminele, mineralele si enzimele. Cel mai adesea, germenii se obtin leguminoase (soia, linte, naut, fasole, mazare), din lastari verzi (lucerna, schinduf-ul) sau din cereale (griu, orz, mei, ovaz).
Germenii reprezinta ingredienti vitali, pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus si pentru cei care isi doresc sa traiasca sanatos si echilibrat. Ei sint considerati hrana secolului XXI, pentru ca au proprietati nutritive exceptionale. Prin continutul lor, germenii au, de fapt, o cantitate mai mare de minerale si vitamine, decit planta matura. Ei sint miraculosi in alimentatie si in curele de detoxifiere. Contin: minerale, vitamine si alte substante nutritive concentrate – Pro-vitamina A, Vitamina B Complex, Vitaminele C & E, calciu, fier, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, “sange verde” (clorofila) si enzime antioxidante.
Semintele germinate sint usor de introdus in alimentatie. Le poti adauga la salate sau le poti folosi drept garnitura, la mincare. Specialistii recomanda macinarea germenilor, inainte de a fi consumati. Tot din germeni iti poti prepara si sucuri sau ii poti adauga, dupa ce i-ai macinat, in alte sucuri naturale, facute in casa.
Pe langa bagajul nutritiv de mare valoare, pe care il detin, germenii sint si foarte usor de asimilat. Organismul nu lucreaza mult pentru a-i digera si necesita un consum minim de energie. In schimb, aportul lor este unul special, de aceea au fost denumiti, de catre specialisti, “mincarea miraculoasa”.
In VIDEO, poti sa vezi o metoda comoda, de a obtine germenii, la tine acasa !
Iata si o alta metoda simpla, de a obtine seminte germinate, pentru meniul tau:
Intr-o hirtie pentru filtrul de cafea, se aseaza citeva seminte si se uda hirtia, prin exterior, cu putina apa. Pentru ca semintele au nevoie de caldura in procesul de germinare, hirtia se baga intr-o punga de plastic. Inainte de a inchide punga, sufla inauntru, pentru ca semintele sa aiba aer. Pastreaza punga intr-un loc cald, cu lumina indirecta, si, in citeva zile, vei avea seminte germinate, pentru meniul tau. Eu am experimentat!
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler