Un studiu recent, al specialistilor americani, care a durat 12 saptamini, atesta faptul ca iaurtul degresat sau cu putina grasime este salvator, pentru cei care vor sa scape de surplusul de kilograme ! Cercetatorii au demonstrat ca adultii isi pot micsora greutatea cu 22 % si masa grasa in exces cu 60 %, daca consuma zilnic 3 portii de iaurt. Subiectii studiului, care au avut in meniu acest aliment, au pierdut cu 81% mai multa grasime, din zona abdominala, decit subiectii care au avut o dieta saraca in calciu. Concluzia: iaurtul degresat reduce cantitatea de grasimi, pe care corpul tau le absoarbe.
Principalul beneficiu al iaurtului il reprezinta bacteriile probiotice, acele bacterii prietenoase, care actioneaza asupra tractului digestiv si ajusteaza microflora intestinala. Cele mai multe iaurturi contin culturii vii de bacterii, iar aceste organisme au actiune directa asupra digestiei.
Iaurtul reprezinta o buna sursa naturala de calciu. Si pentru ca, in cura de slabire alegem iaurturile degresate sau cu putina grasime, sintem feriti de grasimile “rele”. In schimb, avem in iaurt proteinele animale, vitale pentru dezvoltarea masei musculare, si miraculoase, in dieta ! Proteinele animale sint singurii nutrienti care nu se depun, in nici un organ.
Pe linga calciu, iaurtul (inclusiv cel degresat) aduce in organism vitaminele B2 si B12, potasiu si magneziu.
Culturile vii din iaurturi previn, in cura de slabire, constipatia si balonarea. Bacteriile probiotice participa la fermentarea alimentelor si scurteaza timpul tranzitului intestinal.
Iaurtul este satios, taie foamea si te satura ! Deci, in dieta, se pare ca este alimentul ideal. Studiile unui grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Washington, Seattle, facut pe un grup de 36 de barbati si femei, confirma acest lucru. Subiectii au luat o gustare de 200 de calorii, iar cercetatorii au avut in vedere gradul de saturare al acestora, precum si cel de foame, pe care ei l-au incercat. Desi cei care au ales gustarea pe baza de iaurt nu au mancat mai putine calorii la urmaatoarea masa, ei au avut o senzatie de satietate mai mare, fata de subiectii care au ales alte variante de gustari, fara iaurt.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler