O lingurita de mustar (picant, cu hrean sau clasic) + 2, 3 lingurite de ulei de masline se amesteca bine. Peste, se toarna un pahar cu iaurt. Amestecul se bate cu telul, citeva minute, si maioneza dietetica e gata! Este doar una dintre retetele pe care specialistul in retete culinare Elisabeta Iorga o recomanda celor care tin dieta. Exista, insa, si deserturi dietetice, delicioase si sarace in calorii.

Stiai ca din sosul din brinza de vaci degresata, iaurt dietetic si scortisoara se poate servi atit la aperitive, cit si la desert ? Iata retetele dietetice, pe care ni le propune Elisabeta Iorga:

APERITIV:

MORCOV, TELINA, HREAN, SFECLA SI MAR, TOCATE MARUNT

+ ZEAMA DE LAMIIE VERDE SI O LINGURITA DE ULEI DE MASLINE

+ SOSUL OBTINUT DIN BRINZA DE VACI DEGRESATA, IAURT DIETETIC SI SCORTISOARA

Totul se amesteca foarte bine si se serveste ca o salata-aperitiv. SCORTISOARA si HREANUL au rol de adjuvanti intr-o cura de slabire, pentru ca accelereaza arderile.

DESERT DIETETIC:

KIWI, BANANE SI PORTOCALE ROSII – TAIATE MARUNT

+ SOSUL DIN BRINZA DE VACI, IAURT DIETETIC SI SCORTISOARA, IN CARE PUTEM ADAUGA PUTINA MIERE, PENTRU GUST

Este un desert care poate astimpara pofta de dulce, fara sa ingrase. Pofta buna!

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler