“MAMA CEREALELOR” SI “PARINTELE PLANTELOR” – CUPLUL CARE TE AJUTA SA SLABESTI…
Sint doua super alimente, pe care ti le recomand, cu toata caldura ! Isi merita, pe deplin, numele de “mama cerealelor” si “parintele tuturor plantelor”. Nici nu ne putem imagina citi nutrienti fabulosi pot contine o boaba de quinoa si o frunza de lucerna!
LUCERNA, “parintele tuturor plantelor”, neutralizeaza aciditatea gastrica si sporeste imunitatea, reduce febra si detoxifica, reduce balonarea si este un excelent diuretic natural. Iar lista poate continua. Lucerna contine opt aminoacizi esentiali si o cantitate mare de beta-caroten, vitaminele B, C, D, E si K, potasiu, fier, calciu si fosfor. Fiecare gram de lucerna contine 8.000 UI vitamina A si 20.000 UI-80.000 UI de vitamina K. Te-am convins ? Cauta germenii de lucerna si foloseste-i, in alimentatia ta !
QUINOA, “mama cerealelor”, este bogata in vitaminele A, C, D, E, K si contine toata grupa de B-uri. Este o sursa naturala excelenta de fier, calciu, crom, cupru, fluor, magneziu, iod, potasiu, seleniu si zinc. In secventa VIDEO, poti sa afli pentru ce se recomanda quinoa si cum o poti prepara, dar inainte sa vizionezi, vreau sa-ti mai spun ceva: daca vrei sa slabesti, consuma aceasta cereala cu moderatie: 100 g de quinoa iti aduc 354 kcal. Trebuie doar sa ai grija ce maninci, in restul zilei.
In reportajul VIDEO, va vorbesc despre cerealele pe care le poti pune la germinat si va arat un aparat de germinat, usor de folosit si foarte practic.
CE POTI FACE, CU GERMENII ? O MULTIME DE MINCARURI SI SUCURI GUSTOASE !
Germenii se obtin din seminte comestibile, netratate chimic, si se consuma ca lastari sau in stadiul de seminte incoltite, care au radacini si lastari abia mijiti, fara frunze verzi. Ei se consuma in stare naturala, cruzi, si nu se trateaza termic, niciodata, pentru ca, prin fierbere, coacere sau prajire, isi pierd vitaminele, mineralele si enzimele. Cel mai adesea, germenii se obtin leguminoase (soia, linte, naut, fasole, mazare), din lastari verzi (lucerna, schinduf-ul) sau din cereale (griu, orz, mei, ovaz, quinoa).
Germenii reprezinta ingredienti vitali, pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus si pentru cei care isi doresc sa traiasca sanatos si echilibrat. Ei sint considerati hrana secolului XXI, pentru ca au proprietati nutritive exceptionale. Prin continutul lor, germenii au, de fapt, o cantitate mai mare de minerale si vitamine, decit planta matura. Ei sint miraculosi in alimentatie si in curele de detoxifiere. Contin: minerale, vitamine si alte substante nutritive concentrate – Pro-vitamina A, Vitamina B Complex, Vitaminele C & E, calciu, fier, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, “sange verde” (clorofila) si enzime antioxidante.
Semintele germinate sint usor de introdus in alimentatie. Le poti adauga la salate sau le poti folosi drept garnitura, la mincare. Specialistii recomanda macinarea germenilor, inainte de a fi consumati. Tot din germeni iti poti prepara si sucuri sau ii poti adauga, dupa ce i-ai macinat, in alte sucuri naturale, facute in casa.
Pe langa bagajul nutritiv de mare valoare, pe care il detin, germenii sint si foarte usor de asimilat. Organismul nu lucreaza mult pentru a-i digera si necesita un consum minim de energie. In schimb, aportul lor este unul special, de aceea au fost denumiti, de catre specialisti, “mincarea miraculoasa”.
Iata si o modalitate simpla de a obtine germenii, la tine acasa, daca nu ai un germinator:
Intr-o hirtie pentru filtrul de cafea, se aseaza citeva seminte si se uda hirtia, prin exterior, cu putina apa. Pentru ca semintele au nevoie de caldura, pentru a germina, hirtia se baga intr-o punga de plastic. Inainte de a inchide punga, sufla inauntru, pentru ca semintele sa aiba aer. Pastreaza punga intr-un loc cald, cu lumina indirecta, si, in citeva zile, vei avea seminte germinate, pentru meniul tau.
© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler