Vrei un desert sanatos, pentru zilele de weekend ? Nici o problema ! Iti aduc, astazi, doua retete simple si gustoase, pe care le poti prepara din alimente integrale, cit ai clipi !

BISCUITI DIGESTIVI:

Ingrediente: 1 cana si jumatate de tarite (cana de 250 ml), o cana si jumatate de fulgi de ovaz, 3 cani de faina integrala, 100 g susan, 50 g seminte de in macinate, 4 linguri fructoza, o lingurita scortisoara, 1 lingurita nucsoara, apa (cca o cana si jumatate), 2 linguri de ulei din simburi de struguri, esenta de vanilie, 1 lingurita bicarbonat.

Mod de preparare: Ingredientele uscate se amesteca, iar apoi se adauga lichidele. Din aluat, dai biscuitilor ce forma vrei si ii lasi, la cuptor, 10-15 min. Daca iti plac mai crocanti ii poti lasa putin mai mult, la copt, dar urmareste-i, sa nu se arda.

In cel mult 30 de minute, iti poti prepara biscuiti digestivi, integrali, pe care este bine sa ii folosesti, in locul celor din comert. Un studiu realizat de specialistii in calitatea alimentelor a aratat ca o parte dintre biscuitii “integrali” din comert au “un profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de glucide si de grasimi, care imprimă alimentului o densitate calorica foarte mare: 487,7 kcal/100 g”. Mai mult decit atit, analizele au aratat, in cazul anumitor marci, ca doar 10 % din faina folosita la preparare este integrala, restul fiind faina alna, rafinata.

O alta varianta de desert sanatos este TARTINA facuta cu biscuiti din seminte, gem fara zahar si un strop de pasta de susan. Prepararea lor, in VIDEO. Pofta buna !

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler