Ce grupe alimentare trebuie sa contina un regim de slabire corect ? Pe toate, spun nutritionistii. Intr-o dieta corecta, nici o extrema nu este buna. La fel, si in alimentatia sanatoasa. Meniurile zilnice corecte si echilibrate trebuie sa contina 55 % glucide (pe care este bine sa le luam din fructe, legume, cereale), 15 % proteine (asigurate de carne, oua, lactate, fasole, linte, ovaz, etc.) si 30 % grasimi (recomandate fiind cele din peste, pui, lactate, ulei, nuci si fructe oleaginoase).

Astazi, ne vom opri asupra ultimei grupe alimentare: grasimile. Pe care nu este bine sa le eliminam complet, din farfurie. Ca orice alta categorie de nutrienti, si ele au un rol important in organism. Daca le-am exclude total – asa cum sintem tentati sa facem la inceputul unui regim de slabire – am impiedica absorbtia altor nutrienti, am risca probleme ale sistemului nervos, infertilitate si ne-ar lipsi vitaminele A, D, E si K. De asemenea, am priva organismul de acizii esentiali Omega 3 si Omega 6, responsabili, printre altele, de buna functionare a inimii.

In VIDEO, iti spun care sint cele mai periculoase grasimi si de ce nu este bine sa prajim grasimile vegetale. Un interviu ce merita ascultat, indiferent daca vrei sa slabesti sau sa iti mentii greutatea si sa maninci sanatos.

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler