Ce poate transforma inghetata, in dusman, pentru silueta ? De ce acesta desert “soft” poate ingrosa stratul de celulita ? Smintina, laptele, untul, frisca, zaharul, ciocolata, nucile si alunele, din continutul ei, sint principalii vinovati. Acesta este motivul pentru care nutritionistii ne recomanda inghetata simpla, de fructe, cu continut redus de grasime (sub 6 %), in locul celei de ciocolata, cu frisca si topping. Iata, in continuare, citeva indicii, despre continutul caloric al citorva feluri de inghetata…

CONTINUT CALORIC INGHETATA:

* un bol de inghetata cu crema 60 g = 72 cal.

* un bol de inghetata cu ciocolata si lapte 80 g = 188 cal.

* un cornet cu 3 cupe de ciocolata, vanilie si capsuni 110 g = 255 cal.

* un cornet cu 3 cupe de: lamaie – 140 cal, afine – 151 cal, capsuni – 153 cal, pepene – 160 cal, fistic – 211 cal, vanilie – 219 cal, ciocolata – 291 cal, crema de alune si cacao – 326 cal.

Daca elimini cornetul, aportul caloric al inghetatei se diminueaza cu 15%.

Fereste-te de toppinguri ! Ele contin un sirop extrem de dulce si de caloric, echivalent cu ciocolata topita sau cu dulceata de fructe foarte concentrata.

In zilele in care iti oferi acest mic rasfat, consuma la celelalte mese fructe, legume, cereale integrale, gratar de pui, alimente corecte, din punct de vedere caloric.

INGHETATA DE CASA, PREPARATA IN 2 TIMPI SI 3 MISCARI: se taie cuburi o banana, doua si se lasa in congelator. Dupa ce au inghetat, se paseaza in blender, pina cind devin o pasta cremoasa. Se serveste cu fructe sau sos de fructe.

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler