Zimbim putin, ca sa vina primavara ? Orice zimbet conteaza, chiar si cel pus in farfurie! Pentru mine, zimbetul din farfurie s-a intrupat astazi intr-un cartof la tava (cu piper si busuioc), imbratisat de o salata de varza murata (acrita dupa o reteta din batrini, care nu o face deloc sarata). Din iubirea cartofului cu salata de varza murata, s-a nascut o fetita cu fundita :). Face cunostinta cu ea si primiti citeva sfaturi utile, despre cartof!

Cartoful necuratat de coaja, fiert sau copt si neaparat racit la temperatura camerei, accelereaza metabolismul cu cca 30 %. Prin racire, in cartof, se dezvolta amidonul rezistent, care se comporta ca o fibra alimentara, ce da senzatie de satietate si potenteaza arderea grasimilor. Cartofii se combina cu legume fierte sau gratinate si cu salate. Nu ii combinati, insa, niciodata cu alte amidonoase de genul paste, orez sau piine. Si nici cu proteine animale. Un ultim sfat se refera la simpatia fata de dieta ta: daca vrei rezultate bune in slabire, iubeste si respecta mincarea din farfurie! Incarca alimentele cu mesaje pozitive, de reusita. Aranjeaza-ti frumos farfuria, ca sa iti faca placere sa te asezi la masa. Dieta te iubeste, doar daca o iubesti si tu!

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler