Topul tipurilor de carne, recomandat de nutritionisti, este deja binecunoscut: peste, pasare (pui/curcan), porc, vita si oaie. Beneficiile pe care ni le aduce consumul de peste sint si ele binecunoscute: scade riscul bolilor cardio-vasculare, scade riscul de ateroscleroza, amelioreaza poliartrita, previne osteoporoza si anemia, ajuta la buna functionare a creierului si imbunatateste memoria, mentine sanatatea ochilor si lista poate continua. Stim si de ce este pestele atit de recomandat: este foarte hranitor, ne ofera multe proteine, dar putine calorii, se digera usor, contine toti aminoacizii esentiali, vitamine si minerale. Dar, printre noi, exista persoane care nu iubesc carnea de peste, desi stiu ca este foarte sanatoasa… Ce pot face ele, ca sa includa pestele, in meniu ?

Foarte simplu: trebuie sa-si foloseasca imaginatia si sa combine pestele cu alte alimente, care le plac ! Macar o data, pe saptamina, carnea de peste ar trebui sa fie prezenta, in meniul oricui. Pentru ca si eu ma numar printre persoanele care nu iubesc acest aliment, am gasit tot felul de “pacaleli culinare” :). Pe una dintre ele, v-o prezint si arat, chiar acum: budinca de ton cu brinza noua si ou. Am amestecat toate aceste ingrediente si le-am dat la cuptor, pina cind budinca s-a rumenit (cca. 20 de minute). Atunci cind maninci, poti pune, peste budinca, sos de iaurt (iaurt cu marar si boia iute) sau zeama de lamiie. Gustul si mirosul de peste nu se simt, absolut deloc ! Pofta buna !

Publicat de Irina Reisler

 

© Toate drepturile asupra textelor și imaginilor aparțin by Irina Reisler